Drsné záběry bezohledné jízdy opilce. Sestřelil cyklistku z kola, pak ji pomalu přejel

Policie z britského hrabství Surrey v pátek zveřejnila video drsné nehody. Třiačtyřicetiletý Steven Selwood, který řídil opilý, loni v květnu ve městě Haslemere autem srazil a přejel cyklistku. Ta se štěstím přežila a publikování záběrů odsouhlasila – chce tak upozornit na nebezpečí řízení pod vlivem alkoholu.

Loni 12. května vyjížděl opilý Steven Selwood z parkoviště na ulici West Street ve městě Haslemere, nedal však přednost cyklistce. Nejenže ji srazil z kola, ale v jízdě pokračoval a přejel ji předními i zadními koly. Žena nyní policii z britského hrabství Surrey umožnila záběry incidentu zveřejnit.

VAROVÁNÍ: Video obsahuje drastické záběry

I po roce od srážky žena trpí fyzickými i psychickými problémy. „Ani jedna noc se neobejde bez nočních můr,“ cituje ženu web britské policie. „Bývala jsem společenská, hodně jsem mluvila s ostatními, chodila do kostela, jezdila na kole, dělala jsem kutilské práce a zahradničila. Nikdy jsem se nebála dopravy jako dnes. Jsem vyděšená a obávám se, že se to stane znovu,“ přiblížila žena, co prožívá.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Drastická nehoda na východě Německa. Autobus se srazil s kamionem, zranilo se 52 lidí

Vyšetřující důstojník Joe McGregor označil záznam za šokující. „Může ale sloužit jako důrazná připomínka nebezpečí, které představují ti, co se rozhodnou řídit pod vlivem alkoholu,“ podotkl McGregor. „Oběť bude mít doživotní fyzické a psychické následky. Statečně však uvedla, že chce, aby její případ byl varováním pro všechny, kteří si myslí, že je přijatelné řídit pod vlivem alkoholu. Není. Ohrožujete tím svůj život i životy ostatních,“ zdůraznil policista.

Ve Velké Británii se toleruje nejvýše 0,8 promile alkoholu v krvi. Podle informací britské policie Steven Selwood tento limit čtyřikrát překročil. V pátek 28. dubna byl u korunního soudu v Guildfordu odsouzen ke dvěma letům a třem měsícům vězení za způsobení vážného zranění a jízdu s překročením předepsaného limitu alkoholu. Zároveň mu byl na tři roky udělen zákaz řízení motorových vozidel.

Britský web The Sun uvedl, že Steven Selwood je bývalý hráč kriketu, který v letech 2001 až 2004 odehrál 25 zápasů za Derbyshire.

Tagy: