Tragédie na Šébru: Při nehodě zahynul oblíbený hasič. Byl výjimečný, vzpomínají kolegové

V pondělí 20. června tragicky zahynul dobrovolný hasič, který pomáhal ve sboru v Rumburku. Kolegové zesnulého Miroslava popisují jako výjimečného člověka, jenž byl záchranářem tělem i duší. O život přišel cestou do práce, kdy se srazil s dalším autem. I přes snahy záchranářů zraněním podlehl.

K tragické nehodě došlo na Šébru mezi Jiřetínem pod Jedlovou a Svorem v Ústeckém kraji. Na silnici se srazila dvě auta, dvě osoby se zranily. Zranění pětačtyřicetiletého dobrovolného hasiče Miroslava však byla natolik vážná, že jim podlehl.

„I přes desítky minut trvající resuscitaci se vážněji zraněného nepodařilo zachránit a zemřel. Druhého člověka jsme s lehkým zraněním převezli do českolipské nemocnice,“ uvedl pro Děčínský deník mluvčí liberecké záchranné služby Michal Georgiev.

Že šlo o člena sboru dobrovolných hasičů v Rumburku, uvedli jeho členové na Facebooku. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že dnes ráno 20. června 2022 cestou do zaměstnání tragicky zahynul náš kolega Miroslav. Svět přišel o výjimečného člověka, který byl skvělý manžel, otec, bratr, syn, strýc, kamarád, hasič a záchranář tělem i duší,“ uvedli k několika fotografiím zdrcení dobrovolní záchranáři.

Kdo v nehodě pochybil?

Zdůraznili, že zachraňování životů a majetku bylo Miroslavovým posláním. „A to nejen u našeho sboru, ale i v dalších jeho zaměstnáních. Svou činností, aktivním přístupem a srdíčkem přispěl k rozvoji naší jednotky, mnoha zachráněným životům, záchraně zvířat a majetku nevyčíslitelných hodnot,“ dodali hasiči. Na svého kolegu prý nikdy nezapomenou.

Co tragické nehodě přesně předcházelo, je nyní předmětem vyšetřování. Podle policistů jely oba vozy ve stejném směru za sebou. V jednu chvíli chtěl Miroslav 23letého řidiče před sebou předjet, ten však odbočoval. Následně došlo ke srážce.

„Kdo z obou řidičů pochybil a kdo z nich svůj manévr zahájil dříve, v tuto chvíli nevíme. Příčinu a všechny okolnosti tragické nehody nyní zjišťuje služba kriminální policie a vyšetřování českolipského územního odboru, která si v této souvislosti mimo jiné vyžádá znalecký posudek z oboru dopravy,“ doplnila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Tagy: