Na sluníčko si pár dní počkáme. Bude zataženo s deštěm, o víkendu se oteplí

Na slunečné počasí si ještě počkáme. Podle Českého meteorologického ústavu (ČHMÚ) bude v nadcházejících dnech převážně zatažená obloha a místy se objeví také přeháňky. Naopak od pátku by se mělo vyjasňovat. Teplého počasí si užijeme až do neděle, kdy naměříme až 21°C. Poté se opět mírně ochladí.

Ve středu bude zpočátku oblačno až zataženo, místy s občasným deštěm nebo přeháňkami, v Čechách ve vyšších polohách dokonce se sněhovými srážkami. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C. Přes den se teploty vyšplhají k 7 až 11 °C, v tisíci metrech na horách naměříme kolem 4 °C,“ uvádí ČHMÚ na svém webu. Do jedenácti hodin čtvrtečního rána platí v Praze povodňová bdělost v důsledku dotoku z horních částí řek či manipulace vodních nádrží.

Podobné počasí očekávají meteorologové i v nadcházejících dnech. Ve čtvrtek bude zpočátku polojasno a ojediněle se mohou objevit mlhy, během dne se však obloha zatáhne. „Během čtvrtečního dne čekáme srážky hlavně v západní polovině Čech. V místech nad 600 metrů může ještě padat sníh,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS meteorolog Filip Smola. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až k 16 °C, na západě naměříme kolem 9 °C.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Těžké časy kvůli hypotékám. Statisíce Čechů čeká refinancování, experti radí, jak na to

Jarní počasí k nám dorazí ke konci pracovního týdne. V pátek bude jasno až polojasno, odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, nejvyšší denní teploty naopak vyšplhají k 15 až 19 °C. Bude vát mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, který k večeru zeslábne.

Slunečného počasí si užijeme také o víkendu, kdy bude obloha převážně jasná až polojasná. Nejteplejším dnem tohoto týdne má být neděle, kdy naměříme až 21 °C.

Začátkem nového týdne se ale začne opět ochlazovat. „Od pondělí do středy bude převážně oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Na většině území čekejme déšť nebo přeháňky, v závěru období srážky místy a na horách i sněhové. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 9 až 5 °C, postupně 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 12 až 16 °C, postupně naměříme 8 až 12 °C,“ dodávají meteorologové.

Tagy: