Na Štědrý večer policisté kontrolovali „starého známého“. Našli sáček s pervitinem

Zatýkání taxikáře

Drogy v autě

Na Štědrý večer si pražští policisté povšimli svého „starého známého“, kterého se rozhodli zkontrolovat. U něj v taxíku pak našli sáček s více než 20 gramy pervitinu, proto ho ihned zatkli a odvezli na oddělení. S tímto řidičem se policisté nesetkali poprvé. Muž byl v minulosti 10krát soudně trestán za majetkové delikty, před pěti lety policistům navíc unikal při honičce v centru Prahy.

Na Štědrý večer si policisté z pohotovostní motorizované jednotky všimli v Praze 8 zaparkovaného taxíku, ve němž seděl muž, kterého znali z minulosti kvůli jeho trestné činnosti.

„Při hlídkové činnosti jsme si povšimli závadové osobnosti, kterou jsme dobře znali. Muž seděl ve vozidle se spolujezdkyní. Provedli jsme kontrolu, při které jsme našli větší množství metamfetaminu,“ popsal zasahující policista Matěj Šulc.

Ve vozidle objevili muži zákona sáček s více než 20 gramy pervitinu. „Oba dva (řidič i spolujezdkyně, pozn. red.) skončili na policejním oddělení, kde si případ převzali kriminalisté. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. V případě odsouzení jim hrozí pětiletý pobyt za mřížemi.

Při zběsilé jízdě ohrozil chodce

Řidič taxíku byl v minulosti už 10krát soudně trestán za majetkové delikty. Před pěti lety ho soud poslal na 18 měsíců do vězení poté, co před policisty ujížděl. „Rozhodli jsme se ho zastavit a zkontrolovat, řidič byl ale značně nervózní, tak policistům předložil doklady s fotografií jiné osoby. Policisté hned pochopili, že patří jiné osobě. Řidič však sešlápl plyn a začal ujíždět,“ informovala tehdy policejní mluvčí Iveta Martínková.

„Jeden z policistů se ještě snažil řidiče vytáhnout z vozidla otevřenými dveřmi, to se mu však nepodařilo,“ dodala. Během této agresivní jízdy vjel muž několikrát do protisměru, projel křižovatku na červenou a opakovaně jel dokonce po chodníku, přičemž ohrozil chodce.

Jízdu nezvládl. Nejdříve narazil střechou do dopravního ukazatele, který se snažil podjet, a poté do sloupu veřejného osvětlení, jenž ho odmrštil do svodidel.

„Policisté následně zjistili, že 28letý řidič seděl za volantem i přesto, že měl vysloven platný zákaz řízení. Provedená orientační zkouška u něj prokázala přítomnost pervitinu, a navíc na něj byl vydán příkaz k zatčení, protože nenastoupil k výkonu trestu odnětí svobody za drogovou kriminalitu,“ doplnila  Martínková.

Tagy: