Na vnitřní bolístky není čas. Organizace Pirátů je na revizi, pálil do svých řad Bartoš

Partie Terezie Tománkové: Šéf Pirátů Ivan Bartoš

CO NA TO MINISTR (45)

Předseda Pirátů Ivan Bartoš se v pořadu Co na to ministr opřel do nastavení své strany. Zkritizoval totiž odvolání poslance Jakuba Michálka z pozice v republikovém výboru. Bartoš uvedl, že nemůže kvůli reálné politice řešit fungování Pirátů a spory uvnitř strany. Zároveň řekl, že nastavení strany je zralé na revizi.

Ve straně Pirátů je v poslední době rušno. Členové strany totiž v on-line hlasování těsně odvolali Jakuba Michálka z republikového výboru. V reakci na to podal Michálek rezignaci na post předsedy poslaneckého klubu. Bartoš to odmítl s tím, že strana má výsledky a není pro to důvod. „Výsledky máme a ukazují to i průzkumy. Naše práce je hodnocená dobře, ale prostě nemůžete trávit čas, kdy skončíte pozdě v práci, řešením vnitřních bolístek a fungování strany,“ řekl Bartoš v pořadu Co na to ministr.

PŘEHLEDNĚ: Dražší pivo, kojenecká voda i vyšší odvody. Co vše mění konsolidační balíček?

„Ta strana má být efektivní a dělat reálnou politiku tam, kde jste zvolen,“ pokračoval šéf Pirátů v kritice. Podle něj by se měla strana spíše podívat na své nastavení, aby se podobné situace neopakovaly. „Myslím si, že jak jsme organizaci nastavili před 14 lety, tak systém například volení šéfů odborů je prostě na revizi. Debata se o tom vede od roku 2018 a nyní to eskalovalo do toho hlasování,“ řekl.

Bartoš ale zároveň dodal, že Piráti nemají se svým nastavením problém u ostatních koaličních stran. Podle něj ho s jejich strategií nikdo nekonfrontoval. „Máme transparentní fórum a věci jsou vidět. Já se dívám hlavně na to, jak fungujeme a co děláme ve veřejné politice. Strany mají různé mechanismy, různé výbory,“ řekl Bartoš.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Členové Pirátů v on-line hlasování těsně odvolali Jakuba Michálka z republikového výboru

Tagy: