Na Vysočině havarovalo devět aut najednou. Vozovka je stále kluzká, varují silničáři

Na silnici 602 v jihlavské části Hosov ve čtvrtek odpoledne havarovalo devět osobních aut, a to kvůli sněžení a kluzké vozovce. Nehody se obešly bez zranění. Místo je částečně průjezdné, potvrdila mluvčí policie Dana Čírtková.

Na Vysočině jsou od noci sněhové přeháňky, odpoledne pak začalo mrznout. „V místě nehody se dá opatrně projet, zatím funguje jeden pruh a jezdí se kyvadlově, provoz je řízen policisty,“ uvedla Čírtková po 15. hodině.

Silničáři museli během dne kvůli sněžení do terénu ve všech pěti okresech Vysočiny. „Zpočátku sněhové vločky po dopadu na zem hned tály, ale potom se teplota dostala pod nulu. Silnice jsou sjízdné jen se zvýšenou opatrností,“ řekl dispečer krajských silničářů Roman Hubený.

Podle meteorologické předpovědi budou sněhové přeháňky na Vysočině pokračovat i v noci na sobotu. Teploty přitom mohou klesnout až k minus osmi stupňům Celsia. Český hydrometeorologický ústav vydal varování před tvorbou ledovky v celé České republice. To platí od páteční 20. hodiny do sobotního dopoledne.

Tagy: