Nacher: Kulhánek prohrál volby, tak bude ministrem? Byla by chyba ho nevyužít, zní od STAN

Patrik Nacher v Partii Terezie Tománkové

360° - 3.10. v 22:26

Na post budoucího ministra pro místní rozvoj byl vybrán člověk, který prohrál volby, uvedl v pořadu 360° na CNN Prima NEWS poslanec Patrik Nacher (ANO). Navrhovaného ministra Petra Kulhánka (STAN) nepovažuje za krizového manažera, který by dokázal vyřešit problémovou digitalizaci stavebního řízení. Podle poslance Martina Exnera (STAN) je Kulhánek naopak jako bývalý úspěšný hejtman dobrou volbou.

„Nemohu se zbavit dojmu, že ministr Rakušan jako předseda hnutí STAN vybral člověka, který nedávno neuspěl v krajských volbách,“ uvedl Nacher. Zároveň poukázal, že opoziční hnutí ANO slavilo v Kulhánkově Karlovarském kraji poměrně znatelný úspěch.

ČTĚTE DÁLE: Kalousek otevřeně promluvil o konci v TOP 09. Bolí to, straně jsem dal kus svého života, uvedl bývalý ministr

Nacher by proto na ministerském postu raději uvítal v jeho očích úspěšnějšího politika. „Mně by se líbil někdo, kdo těmi volbami prošel, byl úspěšný a tak se stal ministrem,“ dodal poslanec.

Martin Exner naopak poukázal na Kulhánkovy zkušenosti a erudici. „Vzděláním je podnikový ekonom. Studoval management a psychologii v řízení firem. Určitě na to svým vzděláním i zkušenostmi má,“ nechal se slyšet politik. „Byla by chyba toho nevyužít,“ uvedl.

Vládní poslanec dal Nacherovy za pravdu v tvrzení, že kritika Ivana Bartoše (Piráti) za digitalizaci stavebního řízení byla odůvodněná. „Musím vám dát výjimečně za pravdu. Neshodneme se často, ale kritika digitalizace byla na místě. My jako STAN jsme na to pana ministra Bartoše upozorňovali několikrát,“ konstatoval Exner.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bartoše má ve vládě nahradit hejtman Kulhánek. Do čela ministerstva ho navrhlo hnutí STAN

Tagy: