Silné bouře udeřily v Česku. Lijáky bičovaly Olomoucko, u Hranic voda zaplavila část D1

Hasiči zasahují v Hranicích na Přerovsku

Následky silné bouřky na Olomoucku

Nad částí Olomouckého kraje se v pátek odpoledne přehnala silná bouřka. U Hranic na Přerovsku zaplavila voda část dálnice D1, hasiči tam museli postavit zábranu z pytlů s pískem. Provoz v této části dálnice D1 ale omezen není. V Hranicích a okolí hasiči v souvislosti s bouřkou evidují 15 výjezdů. Médiím to sdělila mluvčí hasičů Lucie Balážová.

Dešťová voda odpoledne zaplavila část dálnice D1 u obce Velká nedaleko Hranic, kam se vylila z přilehlého koryta odvádějícího vodu ze svahu. „Použili jsme pytle s pískem a exponované místo zahradili,“ uvedla Balážová. V Hranicích voda zaplavila několik sklepů, ze kterých ji hasiči odčerpávají. „Čistíme také kanalizační vpusti,“ dodala Balážová.

ČTĚTE TAKÉ: Spalující vedro v Asii. Státy hlásí 50stupňové horko, v Indii omezili přísun vody

Silné bouřky se nad Olomouckým krajem prohnaly i ve čtvrtek večer. Například v Olomouci byly na některých místech zatopené sklepy. V městské části Chválkovice začala hořet po úderu bleskem střecha dílny u rodinného domu. Hasiči ve čtvrtek zaznamenali desítku výjezdů.

Deštivé počasí má panovat i v příštích dnech. Český hydrometeorologický ústav varoval, že kvůli vydatným dešťům a nasycení půdy mohou hladiny některých řek na západě Čech překročit v sobotu třetí povodňový stupeň.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Island opět zažívá ohnivé drama. Láva tryská u oblíbené turistické destinace Modrá laguna

Tagy: