Náhlá smrt brazilské kulturistky krátce před soutěží. Osudnou se jí stala zrádná nemoc

Po krátké nemoci zemřela ve středu v brazilském Porto Alegre ve věku 37 let úspěšná profesionální kulturistka Cintia Goldaniová. Za několik týdnů se měla zúčastnit prestižní brazilské soutěže. Příčinou jejího nečekaného skonu měly být komplikace spojené s bakteriálním zápalem plic, uvedl web brazilské CNN.

Podle vyjádření partnera Goldaniové Gustavo Cesara kulturistka zemřela na septický šok, upřesnil web CNN Brasil. Sportovkyně se krátce před smrtí potýkala s bakteriálním zápalem plic.

ČTĚTE DÁLE: Perkausová se vrací na obrazovky. Jsem nervózní, ale adrenalin potřebuji, přiznala

Cesar se k úmrtí Goldaniové vyjádřil i v emotivním příspěvku na síti Instagram. „Budu tě nosit stále v srdci, dokud budu na tomto světě. Brzy se na věčnosti setkáme,“ uvedl Cesar, jenž se rovněž věnuje kulturistice.

Brazilská kulturistka a influencerka měla už za necelý měsíc závodit na prestižní soutěži NPC Musclecontest Brazil. „Cintia byla andělem v lidské podobě. Bůh potřeboval v nebi posily,“ uvedli v dojemném vyjádření na Instagramu organizátoři Musclecontest.

Goldaniová byla v Brazílii nejen populární kulturistkou, ale také uznávanou odbornicí na kondiční přípravu sportovců a zdravý životní styl, připomněla CNN Brasil. Na svém instagramovém účtu měla přes 24 tisíc sledujících.

Komplikace spojené se zápalem plic si v jihoamerické zemi vyžádaly v posledních měsících život vícero známých osobností. V listopadu zemřela oblíbená televizní moderátorka Elaine da Silvaová, která byla ve chvíli úmrtí ve 23. týdnu těhotenství. Letos v dubnu pak zápalu plic v Sao Paulu podlehl kulturista a fitness guru Jonas Filho. Úspěšnému sportovci bylo teprve 29 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chorvatsko už tolik netáhne, drahota žene Čechy jinam. Kde našli nový dovolenkový ráj?

Tagy:
nemoc smrt Instagram Brazílie zápal plic kulturista sportovní soutěž São Paulo