Náhle zemřel oblíbený herec Daniel Heriban, bylo mu 43 let. Záchranáři mu už nemohli pomoci

Slovensko zasáhla smutná zpráva o úmrtí 43letého herce a hudebníka Daniela Heribana. Podle televize Joj k tragédii došlo v jeho domě ve městě Svätý Jur. Lékaři se ho po zástavě srdce pokoušeli resuscitovat, bohužel neúspěšně. „Odešel velký všestranný talent a humorista, který do našich životů vnesl kus lidskosti,“ smutnila prezidentka Zuzana Čaputová.

Herci se podle slovenských médií zastavilo srdce. Na místo byla ihned přivolána záchranka, informovala televize Joj, kterou citoval web Noviny. Heriban den před tragickým skonem navštívil nemocnici kvůli bolestem zad.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily vraždy na Rokycansku. Ženu někdo brutálně ubodal. Strašné, nechápou šokovaní sousedé

„V ranních hodinách jsme k pacientovi vyslali posádku záchranné služby, která ho na místě resuscitovala. Resuscitace však byla neúspěšná,“ sdělil televizi Joj mluvčí záchranářů Martin Balko.

Odešel příliš brzy

K úmrtí se vyjádřila slovenská prezidentka. „Mnozí z nás si ho pamatují z divadla, jiní z televize, další díky hudbě, kterou tvořil. S Danem Heribanem odešel velký všestranný talent a humorista, který do našich životů vnesl kus lidskosti. Herec, který si na nic nehrál. Odešel příliš brzy a o to víc to bolí. Čest jeho památce,“ uvedla na Facebooku Zuzana Čaputová.

Mnohí si ho zapamätáme z divadla, iní z televízie, ďalší vďaka hudbe, ktorú tvoril. S Danom Heribanom odišiel obrovský...

Posted by Zuzana Čaputová on Wednesday, May 24, 2023

Heriban se narodil v Trnavě, po absolvování Divadelní fakulty Akademie múzických umění působil v činohře Slovenského národního divadla. Hrál v mnoha televizních snímcích, diváci si ho mohou pamatovat například ze seriálu Horná Dolná. Byl také tvůrcem filmové, divadelní a dětské hudby.

Smutná zpráva zaskočila mnoho jeho fanoušky. „Bože, nechce se mi tomu věřit. Takový mladý člověk, všechno měl ještě před sebou,“ uvedla na Facebooku jedna z uživatelek. „Dano, byl jsi herec, kterého jsem si vážil, a pokud jsi nehrál v některém z představení, tak jsem do divadla ani nešel. Bez tebe by Horní Dolní nebyla tím, čím je. Byl jsi také skvělý zpěvák, nemůžu uvěřit, že už nejsi mezi námi. Upřímnou soustrast celé rodině,“ napsal další.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ani rok po smrti není Abrhám pochován:

Tagy:
nemocnice Slovensko Facebook televize kultura herec komplikace Trnava herectví Divadelní fakulta Akademie múzických umění Martin Balko Slovenské národní divadlo Svätý Jur