Svlékání i výzva k incestu. Praktiky české sekty děsí, „mimozemský“ vůdce čelí obviněním

Léčitelské schopnosti

Sekta v Česku nutila členy k sexu

Svlékání, obtěžování nebo dokonce nucení k incestnímu pohlavnímu styku s vlastním synem. Takové praktiky popisují ženy, které mají zkušenosti s vůdcem sekty Novija Gána Sepata, jež působí v Česku. Hlavní představený skupiny poškozeným sliboval, že je zbaví například škodlivých následků očkovacích vakcín nebo najde životního partnera.

Auroran Dift Lavus, Andalis Veganis a nebo také Big Vegan. Pod takovými přezdívkami vystupuje muž, který se chlubí zázračnými léčitelskými schopnostmi. Prý je mimozemského původu, a dokáže proto vyřešit ledacos. Například jedna z žen, která kontaktovala redakci CNN Prima NEWS, se údajně potýkala s problémy po očkování.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Teroristé napojení na IS měli plánovat útok u švédského parlamentu. Zatkli je v Německu

„Řekl, že s vakcínou to bývá těžší, a nějak mě nepřímo navedl, abych si sundala podprsenku,“ sdělila redakci poškozená žena s tím, že výzvu odůvodnil zajištěním „správného proudění energie“. Při dalších rituálech měl léčitel zajít ještě dál.

Stalo se to při prvním nebo druhém „léčení“, jak uvedla žena dále. „Vzpomínám si na moment, kdy mi hýbal s nohou, když jsem byla vleže na zádech. Při pokrčení končetiny se mi zadíval přímo mezi nohy,“ popsala nepříjemné momenty.

Stoupenci sekty věří, že Auroran, jak si muž říká, je jejich poslem. Kromě léčitelství prý dokáže člověku určit hvězdnou lásku, což v praxi znamená, že klientům přidělí jím určeného sexuálního partnera nebo partnerku. Výběry byly podle výpovědí žen přitom mnohdy zarážející.

„Chtěl po mně, abych sexuálně uspokojila svého syna. To pro mě byl šok,“ sdělila redakci CNN Prima NEWS Auroranova bývalá partnerka. V sektě se prý rovněž výrazně pracuje s nahotou. „Spolu s pochybným vybíráním vesmírných lásek působí všechno velmi podezřele,“ sdělil pro CNN Prima NEWS religionista Zdeněk Vojtíšek.

Máš léčitelské schopnosti

Vůdce sekty se svou bývalou přítelkyní také snažil přesvědčit, že má rovněž léčitelské schopnosti a mohla by tak zájemcům pomáhat také. „Řekl mi, že bych mohla masírovat, a to s nějakým zakončením,“ popisovala žena.

Praktiky, které někomu mohou připomínat kuplířství, Auroran nejspíše považoval za součást svého poslání. „Vyvazování z dosavadních sňatků a doporučení jiných, ‚duchovně lepších‘ partnerů, není u podobných skupin sice běžné, ale ani bohužel zcela výjimečné,“ vysvětlil Vojtíšek.

Vůdce sekty se redakce CNN Prima NEWS snažila kontaktovat, ale odpověděl pouze jeden z jeho nejbližších stoupenců pod přezdívkou Jorje Banana. „Kopete za velmi špatnou stranu,“ reagoval a odmítl předat kontakt na vůdce skupiny.

Podle informací redakce nyní Auroran působí i v sousedním Slovensku, kde se snaží svou sektu rozšířit o další členy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Matka udusila dcerku, protože plakala. Soud uznal polehčující okolnosti, dostala 13 let

Tagy: