Mladík měl znásilnit dívku a v pytli shodit ze srázu. Útočila na mne, tvrdil soudu v Plzni

Doživotí hrozí devatenáctiletému mladíkovi, který měl minulé léto znásilnit a pokusit se zavraždit teprve patnáctiletou dívku.

Případ znásilnění v Plzni u soudu

Doživotí hrozí devatenáctiletému mladíkovi, který měl minulé léto znásilnit a pokusit se zavraždit teprve patnáctiletou dívku. Tu vylákal do parku v plzeňských Lobzích. Tam ji měl podle obžaloby pobodat, spoutat, zabalit do pytle a následně shodit ze srázu. „Bránil jsem se,“ tvrdil u soudu v Plzni.

Spoutaného Viktora V. doprovodila do jednací síně eskorta. Před soudem se zpovídal ze znásilnění a pokusu o vraždu, kterého se měl dopustit 9. srpna 2023. „Pan obžalovaný poškozenou, která ještě nedosáhla věku 15 let a je tedy zvlášť zranitelnou obětí z minulosti znal, vylákal ji na poměrně opuštěné místo, kde s ní měl vykonat pohlavní styk, který nebyl podle podané obžaloby dobrovolný,“ uvedl místopředseda soudu Miloslav Sedláček.

MOHLO  BY VÁS ZAJÍMAT: Recidivista z Jablonecka udusil tetu a vytrhal jí zlaté zuby. Mám debilní povahu, hájil se

Obžalovaný měl svou oběť spoutat lepící páskou, pobodat do oblasti krku a nakonec zabalit do pytle a shodit ze srázu. Dívka ale předstírala vlastní smrt a tím si pravděpodobně zachránila život. Následně vyhledala svou kamarádku a přivolala policisty, kteří pachatele rychle dopadli.

Jediný bod, na kterém se shodli státní zástupce i obhajoba, je ten, že se dvojice dobře znala. Mladík totiž, i přesto, že pochází z Ukrajiny, v Česku žil dlouhodobě.

Před soudem řekl, že dívku neznásilnil a rozhodně ji prý nechtěl zabít. Pohlavní styk s ním prý měla dobrovolně a celý incident sama vyprovokovala. Mladík dál vypověděl, že oběti, se kterou se delší dobu stýkal, řekl, že má rád jinou a chtěl se s ní rozejít. Ta na něj následně měla začít útočit, on se podle vlastních slov bránil nožem, kterým ji zasáhl do krku. Poté, co upadla do zdánlivého bezvědomí, zpanikařil a rozhodl se jejího těla zbavit.

Státní zástupce  útočníkovi navrhuje 18 let vězení. Hlavní líčení bude pokračovat v následujících dnech výpověďmi znalců a také svědků, mladíkovi hrozí za pohlavní zneužití, znásilnění a také pokus o vraždu výjimečný trest, nebo dokonce i doživotí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Chtěl do vězení, aby si dal život do pořádku. Mladý Slovák brutálně pobodal kamaráda

Tagy: