Nález mrtvoly v Hřensku: Tělo leželo v lese několik měsíců, policie pátrá po totožnosti

Kriminalisté od pondělního odpoledne stále pracují na případu nálezu mrtvoly v lese v Národním parku České Švýcarsko u hranic s Německem. Tělo bez známek života leželo podle informací CNN Prima NEWS několik měsíců ve stráni pod skálou v katastru obce Hřensko, a to zhruba sto metrů od silnice.

„Na místo byla vyslána okresní výjezdová skupina a koroner. Provedeným ohledáním těla na místě bylo odhadnuto, že k úmrtí došlo již před několika měsíci,“ potvrdila redakci CNN Prima NEWS mluvčí policie Miroslava Glogovská s tím, že kriminalisté totožnost mrtvoly prozatím neznají.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Bitka cizinců s mladíky v Rokycanech. Lukáš skončil se zlomeným zubem, ránu schytala i dívka

„Zatím zjištěné informace nenasvědčují cizímu zavinění, nicméně k objasnění příčiny úmrtí byla nařízena soudní pitva,“ dodala mluvčí.

Kriminalisté zasahovali v případě nálezu mrtvého těla již během pondělního odpoledne. „Policisté zasahují v katastru obce Hřensko nedaleko státní hranice v souvislosti s nálezem mrtvé osoby v lese. Na místě je výjezdová skupina, která provádí prvotní úkony,“ uvedla v pondělí pro CNN Prima NEWS Glogovská.

V případě tamních lesů se nejedná o první případ nálezu bezvládného těla. V období vánočních svátků v roce 2012 oznámil člen dobrovolných hasičů, že našel mrtvolu asi 65letého muže, a to v jeskyni nedaleko Pravčické brány.

V roce 1987 zase ve skalách v Hřensku vyhasly tři mladé životy trampů. Policie tehdy případ uzavřela s tím, že příčinou smrti byl zásah kulovým bleskem. Dodnes se ale spekuluje o tom, že se mladí trampové, dva muži a jedna dívka, stali obětí vraždy pohraničníků. Jejich těla totiž byla svázaná, zahrabaná v hlíně a zakrytá větvemi.

Děsivý případ na Teplicku: Syn měl zavraždit svého otce, tvrdí místní. Kriminalisté mají pachatele. Více se dozvíte v reportáži:

Tagy: