Bitka cizinců s mladíky v Rokycanech. Lukáš skončil se zlomeným zubem, ránu schytala i dívka

Policie se zabývá napadením v Rokycanech.

Napadení v Rokycanech

K potyčce několika mladých lidí vyjížděla v noci na neděli policie. Incident se odehrál na rokycanském náměstí. I přesto, že už bylo po půlnoci, hlavními aktéry měli být teprve mladiství. Podle jedné z napadených dívek, se kterou hovořila redakce Krimi zpráv, mají být útočníci ukrajinské národnosti. To ale policie nepotvrdila.

Incident se odehrál nedaleko rokycanského nádraží v noci ze soboty na neděli. Parta mladých lidí – dva chlapci a dvě dívky – se zrovna vracela domů, když k nim přistoupily další dvě dívky a požádaly je o pomoc. Prý je sledovala dvojice mladých cizinců.

ČTĚTE TAKÉ: Surové napadení v Děčíně: Mladíci plivli muži na hlavu, poté ho zmlátili do bezvědomí

„Bylo slyšet a vidět, že se bojí,“ popsal redakci Krimi zpráv Lukáš, jeden z napadených. „Potkali jsme dvě holky, kterým bylo tak 13 až 14 a ti Ukrajinci je obtěžovali,“ vylíčila situaci Denisa, která u incidentu byla. Lukáš spolu s kamarádem prý cizince požádal, aby dívky nechali být. A ti skutečně odešli. Zřejmě ale jen proto, aby sehnali posily. Brzy se totiž vrátili už ve čtyřech a začala bitka.

„Mému kamarádovi se podařilo utéct, ale něco schytal. Mě chytili za mikinu a dostal jsem rány asi od tří z nich. Odnesl jsem si zlomený zub a ret mám nařízlý,“ vyprávěl Lukáš. Mladíkům bylo jedno, když se jednomu z nich připletla do rány i 17letá Denisa. „Vše se stalo strašně narychlo, ránu jsem dostala najednou, takže jsem byla na zemi,“ popsala dívka.

Napadení hned po incidentu zavolali na 158 a na místo přivolali policisty. Hlídka naštěstí konflikt rychle ukončila a brzy dokázala určit, kdo bitku vyvolal. „Naší hlídce, která vyslechla poškozené dívky, se na základě jejich výpovědi podařilo ustanovit dva pachatele. Na místě to vyřešila příkazem, kdy se jednalo o přestupek proti občasnému soužití,“ řekl k incidentu Ondřej Hodan, policejní mluvčí Plzeňského kraje. K národnosti pachatelů, kteří jsou podle informací Krimi zpráv cizinci, se policisté nevyjádřili.

Rodiče mladíka, který skončil s vyraženým zubem a rozseknutým rtem, teď zvažují, že na útočníky podají trestní oznámení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž v Plzni zbil malého chlapce

Tagy: