Napadl brankáře, byl ponížen a teď dostal zákaz na 40 let. Vetřelce navíc vyhodili z práce

Fotbalový klub Eindhoven udělil fanouškovi, který při únorovém utkání Evropské ligy mezi PSV a Sevillou vběhl na trávník a napadl gólmana španělského týmu, čtyřicetiletý zákaz vstupu na stadion. Aktuálně třetí tým nizozemské ligy o tom informoval na svém webu. Dvacetiletý muž si odpykává ve vězení dvouměsíční trest.

Chuligán, jenž byl podle vyšetřovatelů pod vlivem alkoholu, se dostal na trávník v závěru utkání 23. února. Marka Dmitroviče udeřil do obličeje, urostlého srbského brankáře nicméně nezranil. Dmitrovič ho neohroženě rychle zpacifikoval a držel na zemi do chvíle, kdy si ho odvedli pořadatelé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vběhl na hřiště, dal pěstí fotbalové ikoně a šel do vězení. Teď fanouška našli mrtvého

Následně byl mladík odsouzen nejen za atak na brankáře, ale i za porušení zákazu vstupu na stadion od národního svazu. Lístek mu koupil kamarád. Soud navíc připomněl, že už v roce 2021 byl dvakrát odsouzen za přečiny související s fotbalem. K dvouměsíčnímu vězení dostal další měsíc podmíněně. Soudce vzal v úvahu, že po incidentu byl muž propuštěn z práce a vyhozen z fanklubu.

UEFA zahájila s Eindhovenem disciplinární řízení a nizozemský klub, jenž se Sevillou dvojzápas o postup do osmifinále prohrál 2:3, nejspíš nemine trest.

Tagy:
alkohol zákaz UEFA věznice fanoušek fotbal sport Eindhoven Evropská liga UEFA PSV Eindhoven Sevilla FC UEFA Marko Dmitrovič