Vběhl na hřiště, dal pěstí fotbalové ikoně a šel do vězení. Teď fanouška našli mrtvého

Na zápas z března 2019 s Birminghamem Jack Grealish jen tak nezapomene. Nevstřelil hattrick, nedal gól nůžkami. Zkraje utkání ale k němu zezadu přiběhl z hlediště muž a nic netušícího fotbalistu udeřil pěstí do obličeje. Fanoušek už druhý den věděl, že musí na čas do vězení a na jakýkoli britský stadion se deset let nepodívá. Nyní se vetřelec do titulků médií vrátil.

Paul Mitchell byl totiž nalezen zkraje týdne mrtvý v birminghamském domě. Deník The Sun zveřejnil reakci rodiny, která zemřelého popisuje jako někoho, kdo měl „nejlaskavější srdce“. „Vždy měl úsměv na tváři, ať se dělo cokoliv. Měl to nejlaskavější srdce. Bude bohužel chybět spoustě lidí,“ cituje list jeho sestřenici. Dodala, že ještě v sobotu se choval zcela normálně.

ČTĚTE TAKÉ: Vetřelci na fotbalových trávnících: Ukázali nahé tělo, přinesli pouta nebo přiletěli

Přátelé vzkázali, že teprve 32letý muž byl otcem tří „skvělých chlapců“.

S větou o „nejlaskavějším srdci“ by leckdo možná nesouhlasil, a to včetně fotbalisty Jacka Grealishe, který Mitchellovi v březnu 2019 nedobrovolně pomohl ke slávě. Ne však záviděníhodné.

Současná hvězda Manchesteru City s cenovkou tři miliardy korun tehdy ještě hrála za mateřskou Aston Villu. Když na začátku městského derby ve druhé lize s Birminghamem City vybojoval Grealish rohový kop, Mitchell opustil místo na tribuně, vběhl na trávník a dal hráči zezadu pěstí.

Agresora okamžitě zpacifikovali pořadatelé a fotbalisté Aston Villy. Mitchell byl zatčen a převezen do vazby. Hráč se stihl do konce zápasu symbolicky pomstít – v 67. minutě rozhodl křížnou střelou z hranice vápna o výhře 1:0.

Hned druhý den vetřelec věděl, jak bude za svůj zkrat pykat. Fanouškův právník řekl, že jeho klient si své chování nedovede vysvětlit a klubu soupeře i napadenému hráči se omluvil. Vedení City verdikt přivítalo. „Co udělal, je nepřijatelné. Ve fotbale to nemá místo,“ uvedl Birmingham v prohlášení.

Mitchell musel strávit 14 týdnů ve vězení, zaplatit pokutu a k tomu dostal desetiletý zákaz vstupu na fotbal platný po celé Británii. Birmingham mu zavřel přístup na stadion doživotně.

Tagy:
smrt fanoušek fotbal sport Birmingham City Jack Grealish Aston Villa FC Anglie