Napadl, okradl a těžce zranil postiženého v Brně. Celý útok zaznamenala domovní kamera

Záběry z útoku na postiženého

Přepadený invalida

Neznámý lupič v Brně napadl a okradl muže s postižením, hledá ho policie. Napadený muž skončil s vážným zraněním v nemocnici. Policie zveřejnila video z domovních kamer, na kterém je útok zaznamenán.

Lupič muže napadl minulý týden ve středu na Cejlu v centru Brna, a to krátce před 17. hodinou. Vyhlédl si jej na rušné ulici, kde ho sledoval a dokonce mu nahlížel do odložené nákupní tašky. Útočník za mužem vešel do domu.

„Brutální útok následoval vzápětí, jakmile se napadený nacházel v průchodu. Tam do něj neznámý surovec zákeřně zezadu silně strčil, kdy poškozený tvrdě upadl na zem. Následovala krátká potyčka, po které útočník získal mužovu peněženku a z místa bleskově utekl, popsal mluvčí. Vážně zraněného muže museli záchranáři převézt do vojenské nemocnice.

Svědek může případu dost pomoci

Loupeží se zabývají brněnští kriminalisté, agresorovi v případě dopadení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi. Kromě pachatele policisté potřebují hovořit i dalším člověkem. Jde o klíčového svědka, který byl chvíli před napadením v bezprostřední blízkosti místa činu. Svou případnou svědeckou výpovědí by mohl významným způsobem přispět k objasnění případu.

Hledaný lupič je podle policie tmavší pleti a štíhlé postavy. Oblečený byl do šedé bundy s kapucí s černými lemy na rukávech a v pase. Dále měl na sobě kapsáčové kalhoty a černé lesklé kotníkové boty. Policie zveřejnila video, na kterém je napadení zaznamenané. V případě, že by někdo dotyčné na záznamu poznal, policie žádá, aby se ozval na tísňovou linu 158.

Tagy: