Útok moukou na Slavících? Napekl jsem z toho asi deset kilo rohlíčků, směje se Bendig

Zpěvák Jan Bendig prolomil své mlčení.

Zpěvák Jan Bendig promluvil o incidentu s moukou i nové knize

„Teď už se tomu zpětně jen směju,“ ohlédl se devětadvacetiletý zpěvák Jan Bendig za incidentem s moukou na letošním předávání Slavíků, díky němuž se v posledních týdnech ocitl v centru pozornosti. Nyní slaví úspěch s nově vydanou biografií s intimními zpověďmi, kde zmiňuje i myšlenky na sebevraždu.

Předávání hudebních cen Český slavík 2023 probíhalo normálně, než se na červeném koberci objevil Jan Bendig. V tu chvíli z publika vyběhl kluk a zpěváka posypal pytlíkem mouky. I když se zpěvákem celá situace zprvu velmi otřásla, s odstupem času bere vše s nadhledem, přiznal v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Bendig o útoku na Slavících: Bojím se. Že jsme byli domluvení? Takovou blbost nemám zapotřebí

„Napekl jsem asi deset kilo rohlíčků, tolik té mouky bylo,” vtipkoval Bendig, když popisoval, že doteď, když doma vytáhne kostým z galavečera, z něj padá spousta mouky. „V ten večer jsem si ještě plně neuvědomoval, co se stalo, až pak s odstupem. Mohl to hodit po komkoliv a nemuselo jít o mouku. Mohl být padlý na hlavu a vzít třeba kyselinu a po někom ji vylít,” kroutil umělec hlavou.

I přes prvotní znechucení ho dojalo, kolik se mu dostalo opory od fanoušků a kolegů zpěváků a zpěvaček. „Chodí mi nádherný zprávy. Když jsem viděl tu podporu, změnila se mi nálada. Teď už si z toho zpětně dělám hlavně srandu, že jsem mohl alespoň napéct cukroví,” dodal Bendig.

Snad bude má kniha pro ostatní inspirací

Nedávno vydal umělec spolu s novinářkou Jitkou Štichauerovou svou biografii s názvem Roma boy. Kromě své kariéry v ní popisuje také intimní pocity ohledně vlastního mentálního zdraví. „Zažil jsem různé vzestupy i drsné pády, deprese, panické ataky. Troufám si říct, že knížka bude inspirací pro ty, co zažívají stejné situace, a že si uvědomí, že na konci každého tunelu je světlo a naděje,” popsal během rozhovoru Bendig, proč se vůbec rozhodl knihu napsat.

I když pro zpěváka nebylo snadné o některých kapitolách svého života mluvit, psaní knihy pro něj bylo terapií, když se ve vzpomínkách vracel do minulosti, aby popsal různé etapy života. „Jako třeba když jsem seděl na římse okna a chtěl všechno vzdát a ukončit,” svěřil se zpěvák. Nakonec se rozhodl jinak a podle svých slov teď žije „krásný život”.

„Když se ohlédnu, musím se smát, protože teď už vím, jak s panickými atakami pracovat, že je vydýchám a že mám spoustu lidí, kteří mě mají rádi. Vím, že je to život, který si chci užít,” dodal Bendig.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jan Bendig chystá koncert v O2 Universum

Tagy:
kniha rozhovor mouka Jan Bendig Bendigo O₂ universum