Detaily úmrtí manželů na Českobudějovicku: Kriminalisté nevylučují vraždu a sebevraždu

V případě smrti muže a ženy na Českobudějovicku může jít o vraždu a sebevraždu.

Podrobnosti ke smrti muže a ženy na jihu Čech

V případě smrti muže a ženy na Českobudějovicku pracují podle informací CNN Prima NEWS policisté s verzí, že se jednalo o vraždu a sebevraždu. Mrtvá těla ležela před jednou z chat ve Vrcově u Borovan. Jihočeští kriminalisté na případu pracují od čtvrtečního večera a uklidňují veřejnost, že nikomu další nebezpečí nehrozí. Bližší detaily však prozradit nechtějí.

Do Vrcova u Borovan na Českobudějovicku vyráželi vyšetřovatelé ve čtvrtek večer. Před jednou z chat u lesa ležela dvě bezvládná těla. „Kriminalisté vyšetřují úmrtí v jedné z obcí na Českobudějovicku, kde byly osoby nalezeny před svým domem,“ potvrdil CNN Prima NEWS mluvčí jihočeských policistů pro oblast Českého Krumlova Miroslav Šupík.

K TÉMATU: Manželce vyhrožoval zapálením auta či domu, pak ji ubodal. Oběť jsem já, hájil se u soudu

Policisté ale k případu nechtějí poskytovat žádné bližší informace. Redakci CNN Prima NEWS se ale podařilo zjistit, že v případě mrtvých se má jednat o manžele, kteří měli pár let žít v chatě přestavěné k celoročnímu obývání. „Vyšetřování je na samém prvopočátku. Další informace tudíž zveřejníme až po nařízených soudních pitvách,“ sdělil Šupík.

Vyšetřovatelé by je měli podle zjištění CNN Prima NEWS obdržet v pondělí. Policisté nyní pouze uvedli, že nikomu nehrozí žádné nebezpečí. To může nasvědčovat tomu, že pachatel je po smrti, takže kriminalisté případ vedou jako takzvanou rozšířenou sebevraždu.

„Aktuálně se pracuje s několika vyšetřovacími verzemi. Prozatím není možné vyloučit, že se jednalo o vraždu a sebevraždu,“ dodal mluvčí policistů. S těmito spekulacemi přišel například web Novinky.cz.

V podobných případech není koho stíhat

Obdobný případ vyšetřovali kriminalisté i ve Frymburku na Českokrumlovsku. Na konci září tam vyjížděli do bytu, kde našli dva mrtvé, muže a ženu. „Policisté pracují s verzí, že mezi mužem a ženou pravděpodobně došlo k rozepři a následně k vraždě a sebevraždě,“ vysvětlila tehdy mluvčí jihočeské policie pro oblast Tábora Lenka Krausová.

Místní se tehdy nad tragédií velmi podivovali. „Nechápeme, že k něčemu takovému došlo. Odpoledne prý byli ještě na zahrádce a večer se mělo stát něco takového,“ popsali. V podobných případech vyšetřovatelé případ většinou odloží, protože není koho stíhat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie v Jasově: Muž po návštěvě kamaráda zmizel. Mrtvého ho našli v místní řece

Tagy: