Zvrat v případu těl údajných mimozemšťanů? Konec dohadům, do věci se má vložit NASA

Smluvní partner vesmírné agentury NASA chce údajně prozkoumat mimozemská těla, která byla mexickému Kongresu představena během kontroverzního slyšení o UFO. Informoval o tom ufolog Jaime Maussan. O jakého partnera jde, ale neuvedl.

Ufolog Jaime Maussan, který minulý týden prezentoval těla mimozemšťanů uvedl pro web Daily Mail, že s ním byl v kontaktu nejmenovaný externí dodavatel, který by mohl provést výzkum DNA jménem americké vesmírné agentury NASA. „Vzpomínáte si, jak NASA říkala, že by se to mělo vyšetřit a tak dále? Výzvu přijal smluvní partner. Jsou to laboratoře, které se věnují výzkumu DNA,“ popsal Maussan.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: UFO nejsou jen mimozemšťané. Může to být čínská špionáž nebo tajné projekty, tvrdí vědec

O jakého smluvního partnera se jedná, ale upřesnit nechtěl. „Jméno vám neřeknu. Chci to udržet v tajnosti, dokud nebudou moci provést vyšetřování,“ sdělil ufolog. NASA se k možnému zkoumání zatím oficiálně nevyjádřila.

Odhalením dvou těl údajných mimozemšťanů, která měla být objevena v peruánské jeskyni, rozpoutal Maussan mezinárodní bouři. Zatímco Maussan prohlásil objev těl za jeden z nejdůležitějších v historii lidstva, jeho prezentace vyvolala pobouření řady vědců, antropologů a dokonce i některých nadšených badatelů v oblasti UFO. Debata se navíc tento týden ještě vyostřila, když peruánský ministr kultury podal trestní oznámení, v němž Maussana a jeho spolupracovníky obvinil z vykrádání těl z dávných hrobů.

Na těla údajných mimozemšťanů byl v minulém týdnu dotázán také hlavní vyšetřovatel UFO v NASA David Spergel. Ten však jejich pravost nepotvrdil, ani nevyvrátil. „Neznáme povahu těchto vzorků. Moje doporučení zní: ‚Pokud máte něco podivného, dejte vzorky k dispozici světové vědecké komunitě a uvidíme, co v nich je,“ sdělil.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Slyšení o UFO: Máme nelidské biologické stopy, řekl exzpravodajec. Mluvil i o vraždách

Tagy:
UFO NASA laboratoř Daily Mail mimozemšťan Jaime Maussan David Spergel