UFO, či podvrh? Spor o podivná těla vyvolal mezinárodní skandál. Peruánci nařídili vyšetřování

Peruánská vláda hodlá vyšetřit, jak se dvě zkameněliny podivných těl dostaly z Peru do Mexika, kde je vystavil ufolog Jaime Maussan. Lima tak reaguje na slyšení v mexickém kongresu, při kterém došlo k předvedení údajně mimozemských bytostí. Část vědecké obce ale těla označila za podvrh.

Minulé úterý se mexický kongres dočkal hodně netradičního slyšení. Tentokrát neřečnili politici, ale kontroverzní novinář a ufolog Jaime Maussan, který mexickým a americkým představitelům ukázal dvě schránky a v nich na první pohled ne úplně lidské bytosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: To nejsou lidská těla, přepište historii: Experti v mexickém kongresu ukázali podivné bytosti

Maussan tvrdí, že jde o mimozemské tvory, kteří se našli v peruánském dole ve městě Cuzco. Bytosti byly maličké, na rukou i nohou měly jen tři prsty a neměly žádné zuby. Scény z mexického kongresu se okamžitě rozšířily po sociálních sítích a vzbudily poprask.

Část vědecké obce ale těla označila za podvrh. Maussan, který v Mexiku vypovídal pod přísahou, byl podle expertů už v minulosti označený za nedůvěryhodného. Vědci tvrdí, že spousta záležitostí ohledně údajných zkamenělin mimozemských bytostí nesedí. Ve skutečnosti prý může jít o kompilaci kostí dávných domorodců. Upozornil na to web Mirror.

Peru se zlobí

Lehce bizarní kauza má teď pokračování. Peruánskou vládu slyšení v mexickém kongresu rozlítilo. Hodlá zjistit, jak se zkamenělá těla dostala z Peru do Mexika. V kontextu kauzy už měly úřady zahájit trestní vyšetřování. Napsal o tom list Daily Mail.

Maussan, který se fenoménem mimozemských bytostí zabývá desítky let, ale jakoukoli vinu odmítá.

„Nebojím se. Neudělal jsem absolutně nic ilegálního,“ bránil se ufolog. Přitom ale odmítl říct, jakým způsobem se těla do Mexika dostala.

O mimozemských bytostech se letos hodně mluví, žádný relevantní a absolutní důkaz o jejich existenci ale nikdo nepředložil. O neidentifikovatelných létajících objektech se v červenci se vší vážností diskutovalo i v americkém kongresu.

Bývalý příslušník amerických tajných služeb David Grusch tehdy například vypověděl, že Američané v minulosti našli na místě havárie UFO „nelidské biologické stopy“. Grusch rovněž naznačil, že vláda USA vraždila, aby tajemství o UFO neuniklo na veřejnost. Současné tažení ufologa Maussana ale označil za zpátečnické a jeho práci za nepodloženou senzaci.

V srpnu pak vzbudili rozruch lidé v Peru, kde se měly najít i ostatky údajných mimozemských bytostí. Tehdy tam vyděšení vesničané z oblasti Alto Nanay, která se nachází na severovýchod od Limy, tvrdili, že na ně mimozemšťané útočí.

Podle úřadů se ale nejednalo o žádné nadpřirozené bytosti, ale o ilegální těžaře, kteří používají takzvaný jetpack.

O fenoménu UFO ve vysílání CNN Prima NEWS hovořil reportér Petr Holman:

Tagy: