Násilí na finále fotbalového Eura: Policisté kvůli bitkám zadrželi skoro 50 lidí

Londýnská Metropolitní policie kvůli šarvátkám mezi fanoušky Anglie a Itálie na finále fotbalového Eura zatkla 49 lidí. Hned 19 strážců zákona při násilnostech utrpělo zranění. Fanoušci domácí Anglie, kteří neměli vstupenky na finálový duel s Itálií, u stadionu Wembley „vyváděli“ už před začátkem zápasu o evropský titul.

O zadržení 49 lidí po utkání informovali představitelé londýnské policie na sociálních sítích. „Bohužel bylo na 19 našich příslušníků zraněno, když se potýkali s násilnými davy,“ dodali policisté.

Rowdies zhruba dvě hodiny před zápasem prolomili bezpečnostní bariéry v okolí stadionu a prali se mezi sebou i s pořadateli. Někteří se snažili proniknout na stadion. Police tvrdí, že se nikdo bez lístku na tribuny nedostal, ale podle svědků malá skupinka příznivců načerno do hlediště Wembley pronikla. Mezi sedačkami je pak naháněla bezpečnostní služba.

Sociální sítě již zaplavily desítky videí z řádění fotbalových fanoušků. V drtivé většině se přitom jedná o domácí příznivce, neboť na sobě mají anglické dresy či nesou její vlajky.

Desítky tisíc fotbalových příznivců se pohybovaly v londýnských ulicích. Řada z nich byla posilněna alkoholem, zpívala ve vlacích a na nádražích zapalovala rachejtle.

Policie před očekávaným duelem vyzývala fanoušky, aby necestovali k Wembley bez zakoupené vstupenky. Už několik hodin před výkopem ale byla ulice od metra na stadion zaplněna lidmi. Ve vzduchu poletovaly lahve a plechovky od piva a byl cítit zápach z odpalované pyrotechniky.

Výtržnosti začaly na několika místech už před zápasem, jak ukazují další videa na sociálních sítích.

Tagy: