Na Madeiře se našla dvě těla, nejspíš to jsou dlouho pohřešovaní turisté

Madeiře se přezdívá ostrov věčného jara. I ona se letos stala Čechy vyhledávanou destinací pro letní dovolenou.

Manželé záhadně zmizeli

Na portugalském souostroví Madeira se ve čtvrtek večer našlo tělo ženy a v pátek tělo muže. Podle portugalských úřadů jde nejspíš o pár turistů z Francie, které jejich dcera nahlásila jako pohřešované 16. března, píše agentura AFP. Pátrání pozorně sledovala francouzská média.

Ztracený pár šel na výlet do hornaté oblasti poblíž Sao Vicente na severu hlavního ostrova. Měli s sebou dvě lahve vody a jeden mobilní telefon. Když se večer nevrátili, jejich 27letá dcera se obrátila na úřady, které po nich vyhlásily pátrání. Kromě portugalských policistů se do hledání zapojili i jejich francouzští kolegové. Ti pátrali po motivech jejich zmizení v městečku, odkud pár pocházel.

ČTĚTE TAKÉ: Záhadné zmizení matky dvou dětí v Arizoně. Našlo se jen její opuštěné auto, policie tápe

Ženského těla si všiml jiný zahraniční turista. Úřady pak dnes ráno v oblasti pátraly po muži, jehož tělo nakonec našli asi o deset metrů níže pod srázem. Úřady nařídily pitvu a testy DNA.

Web Portugal Resident připomíná, že to není první záhadné zmizení na ostrově. Už v minulosti se beze stopy „vypařili“ Brit Darren Kay, Polák Michel Kozka, Němec Jascha Paul Hardenberg a Francouz Benoît Way.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Útok obřím nožem v londýnském vlaku: Okamžitě toho nech, volejte záchranku, ozývá se na videu

Tagy: