Zmizení během dovolené beze stopy. Na Madeiře se přes dva týdny pátrá po manželském páru

Vesnice Sao Vicente na Madeiře

Manželé záhadně zmizeli

Je to už čtrnáct dní, co se během dovolené na portugalské Madeiře ztratil postarší francouzský pár. Jejich dcera zalarmovala úřady poté, co se turisté nevrátili z výletu do hor. Od té doby po nich policisté marně pátrají.

Až do osudné soboty to byla pohodová dovolená. Šestapadesátiletá Véronique a o dva roky starší Laurent trávili volné dny na slunné Madeiře. Na ostrově s nimi byla i jejich dcera. Ten den ale s rodiči na túru do okolí Sao Vicente na severu ostrova nevyrazila. Když se její rodiče večer nevrátili do hotelu, zalarmovala policisty.

ČTĚTE TAKÉ: Zmizela a už se nenašla. Zabil 12letou dívku z Ústí jednoruký muž před spácháním sebevraždy?

„Vyjeli jsme s naší pátrací, záchrannou a horskou brigádou a měli jsme také podporu týmů civilní ochrany a dronů Národní republikánské gardy,“ popsal podle serveru Portugal Resident komisař João Góis. I přes nasazení tří desítek záchranářů a veškeré techniky není po ztracených Francouzích ani stopy.

Pátrání už trvá dva týdny a portugalští policisté nemají nic v rukou. Pátrání po jakýchkoliv stopách nebo motivech jejich zmizení zahájili i jejich francouzští kolegové v městečku, odkud pár pochází. Ovšem rovněž bez výsledku.

Manželé s sebou měli jen dvě láhve vody a jeden mobilní telefon. Ten se naposledy přihlásil ze severu ostrova, v okruhu zhruba 15 kilometrů. To je ale podle webu Nice-Matin příliš velká oblast na to, aby zde mohl být proveden přesný průzkum.

Web Portugal Resident připomíná, že to není první záhadné zmizení na ostrově. Už v minulosti se beze stopy „vypařili“ Brit Darren Kay, Polák Michel Kozka, Němec Jascha Paul Hardenberg a Francouz Benoît Way.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zloděj zaútočil na ženu v Popradu za bílého dne. Napadená se srdnatě bránila, ukazují záběry

Tagy: