Počasí nekompromisně rozdělí Česko. Někde bude až o 10 stupňů tepleji, slibují meteorologové

Slunce nad Prahou

Počasí (18.10.2023 6:45)

Středa bude jako předchozí dny ve znamení sluníčka, i když se pocitově může zdát být chladněji. Během noci na čtvrtek však přibyde oblačnosti a srážek, což s sebou přinese teplejší počasí. Očekávejte velké teplotní výkyvy, a zatímco na severu našeho území se rtuť na teploměru má nejčastěji pohybovat maximálně do 10 °C, spíše méně, na jihu vystoupá zítra až k 16 °C. Slunce by podle meteorologů mělo vysvitnout na začátku příštího týdne.

Noc na středu byla z letošního podzimu zatím nejstudenější. „Ráno měříme teploty kolem 2 až −2 °C, ojediněle i méně. Na horách v mrazových lokalitách klesaly teploty na −5 až −9 °C, Kvilda Perla hlásila −10 °C. V přízemní vrstvě mrzlo na většině území,“ uvedl Český hydrometeorologický ústav.

Na sluníčko se ale i přes ranní mrazíky můžeme ve středu ještě těšit. Mělo by být polojasno až skorojasno s teplotami pohybujícími se mezi 10 až 14 °C. „Od západu bude postupně přibývat frontální oblačnosti, bude se ale jednat většinou o vysoká patra oblaků a přes ty bude slunce prosvítat,“ uvedla meteoroložka CNN Prima NEWS Tereza Matušková.

ČTĚTE TAKÉ: V Česku napadl první sníh. Nejvyšší vrchol Krušných hor pokrylo několik centimetrů

V průběhu večera se obloha ovšem zatáhne a v noci se v Čechách od západu objeví místy déšť a přeháňky. Srážky se pak budou převážně na severu našeho území objevovat ještě během čtvrtečního rána a dopoledne. „Odpoledne už sice budou ustávat, sluníčka se však přesto nedočkáme, převažovat bude zatažená obloha. Odpolední teploty během dne budou velice rozdílné, na severu našeho území bude chladněji a naměříme tam kolem 6 nebo 7 °C, na jihu potom až o 10 °C více,“ dodala meteoroložka.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. Například v případě teplot místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Teploty, hlavně však kategorii Meteo výstrahy. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Následující dny budou stále hodně oblačné, místy doprovázené deštěm a přeháňkami. Teprve až začátkem příštího týdne začnou srážky opět ustávat a dočkáme se zase slunce.

Tagy: