Vrah na útěku. Nedaleko českých hranic uprchl doživotně odsouzený vězeň, policie je ve střehu

Němečtí policisté od čtvrtečního odpoledne intenzivně pátrají po odsouzeném Rachidu Chouakrim, který utekl oknem z budovy okresního soudu v Regensburgu. Muž si za vraždu seniorky a další trestní činnost odpykával doživotní trest, může být nebezpečný. Regensburg se nachází jen hodinu jízdy od českých hranic, není proto vyloučené, že vrah mohl zamířit i na naše území.

„Chouakri byl ve čtvrtek předveden k okresnímu soudu v Regensburgu, aby se zúčastnil jednání kvůli obvinění z kladení odporu policistům. Během přestávky v řízení se spolu se svým obhájcem odebral do advokátní místnosti v přízemí, aby se poradili. V místnosti byl jako obvykle pouze Chouakri a jeho obhájce,“ uvádí němečtí policisté.

Jenže právě v té chvíli se odsouzený vrah dal na útěk, z budovy vylezl oknem. „Několikasekundový náskok mu umožnil před pronásledujícím policistou utéct,“ pokračují muži zákona. Ti do akce nasadili policejní vrtulníky a psovody, zároveň jejich jednotky uzavřely okolí. Od útěku muže dostali zhruba 25 tipů od veřejnosti, zatím se však muže nepodařilo vypátrat.

Mezinárodní pátrání

Není ani jasné, kde by se mohl nacházet a jakým směrem se po svém útěku vydal. Město Regensburg se však nachází pouze hodinu od českých hranic, a tak nelze vyloučit, že nebezpečný muž mohl zamířit právě i na české území. Jak uvedl web Krimi Plzeň, čeští policisté informaci o útěku vězně přijali, zatím však nemají indicie, které by naznačovaly, že se Chouakri nachází v Česku. Pátrání však bylo ve čtvrtek rozšířeno na mezinárodní úroveň.

Muž je velice nebezpečný a policie veřejnost varuje, aby se ho nepokoušela zadržet. Doživotní trest si muž odpykával za přepadení obchodu v Norimberku, při němž uškrtil jeho 76letou majitelku, a také za další trestnou činnost. Chouakri je Alžírec, má štíhlou postavu, kudrnaté černé vlasy a plnovous. Poznat by jej lidé mohli i díky nápadně vysokému čelu a jizvě po popálenině na levé horní paži u lokte. Pokud muže uvidíte, neváhejte kontaktovat policii.

Tagy: