Nebudu politiky odposlouchávat, slibuje expolicista Šlachta, šéf nového hnutí Přísaha

Šéf nového politického hnutí Přísaha Robert Šlachta, bývalý ředitel Úřadu pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), si nepřipouští, že by se ho ostatní politici mohli bát kvůli jeho minulosti. „Já bych ani nemohl odposlouchávat. Jako policista jsem skončil, rok a něco jsem v civilním životě. Kdybych něco mohl vědět, jsem vázán tajemstvím,“ řekl v pořadu 360° Pavlíny Wolfové na CNN Prima NEWS.

Šlachta upozornil, že nebyl pouze detektivem, ale i manažerem, a může nabídnout právě zkušenosti s řízením státní správy. „Jsem přesvědčen, že v pojetí naší politiky, pravice a levice, se málokdo vyzná,“ řekl Šlachta s tím, že nebude ani na jedné straně.

V pořadu CNN Prima NEWS kritizoval i papaláše české politické scény. „Někteří mohou chodit do restaurací a ostatní ne? Jak to působí na lidi? Když to po jedněch vyžadujete a druzí si to mohou dovolit. To je důvod, proč do toho (do politiky) jdu,“ míní.

Své hnutí nazval Přísaha. „Náš zájem je, abychom fungovali pro občana,“ slibuje. Podle něj mnohým politikům jde často o všechno možné, jen ne o ty, kteří si je zvolili. Odlišnost od jiných hnutí pak vnímá v tom, že do politiky přivádí lidi, kteří v ní dosud nepůsobili.

„Vstupují do hnutí dobrovolně, jsou to lidé poctiví a chtějí pracovat. U mě se za celých 30 let můžete podívat, zda jsem něco ukradl nebo ne. Novináři o mně ví všechno,“ podotkl Šlachta.

O hlasy voličů řekne v podzimních volbách do sněmovny. Chce prosazovat například odstřižení policie od politických tlaků nebo bojovat proti korupci.

Tagy:
politika CNN Prima NEWS Pavlína Wolfová volby Robert Šlachta voliči ÚOOZ Přísaha Útvar pro odhalování organizovaného zločinu Protikorupční policie