Vašo Patejdl podlehl zákeřné rakovině. Nečekali jsme to, je v šoku umělcova manželka

Vašo Patejdl se svou milovanou ženou

Zemřel Vašo Patejdl

Jeden z nejoblíbenějších slovenských zpěváků Vašo Patejdl měl podlehnout rakovině jater. Úmrtí zakladatele skupiny Elán bylo zcela nečekané nejen pro jeho fanoušky, ale i pro jeho blízké. S nemocí údajně bojoval pouhé dva měsíce a věřil, že se vyléčí. S odkazem na své zdroje o tom informoval deník Blesk.

Nečekaná zpráva zasáhla české i slovenské fanoušky včera dopoledne. Zprávu o úmrtí Patejdla zveřejnila na svém facebookovém účtu skupina Elán. O příčině úmrtí ale hudebníci v prohlášení nepsali.

ČTĚTE TAKÉ: Vašo Patejdl po sobě zanechal 15letého syna. Kvůli o dost mladší ženě se přestěhoval do Prahy

„S nekonečnou bolestí a prázdnotou v srdci Vám oznamujeme, že nás dnes, 19. srpna 2023, v nočních hodinách po krátké a těžké nemoci navždy opustil výjimečný a vzácný člověk, náš celoživotní přítel, výjimečný a geniální hudebník a skladatel megahitů světové úrovně, pan Vašo Patejdl,“ uvedli hudebníkovi kolegové z Elánu.

Další detaily o zpěvákově smrti ale v neděli přinesl deník Blesk. S odkazem na své zdroje uvedl, že Patejdl podlehl zákeřné rakovině jater. S nemocí přitom bojoval pouhé dva měsíce. Fanoušci neměli tušení o jeho vážném stavu.

Zpěvák totiž i nadále koncertoval a vystoupení nerušil ani na zbytek roku. Naopak měl velké plány na vánoční turné letos před zimními svátky, na příští rok zase plánoval koncerty se skupinou Elán. Své poslední vystoupení odehrál na konci července na festivalu Benátská. „Věnoval se léčbě své nemoci. Věřil, že to bude dobré,“ uvedli jeho kolegové, kteří si nepřejí být jmenováni.

Odchod umělce byl šok i pro jeho nejbližší. „Nikdo jsme to nečekali, bylo to strašně rychlé. Promiňte, nemám slov,“ uvedla v rozhovoru Patejdlova manželka Miluše. Informace ohledně posledního rozloučení s jedním z nejoblíbenějších slovenských zpěváků rodina brzy zveřejní. Do té doby si nepřeje cokoli sdělovat.

Tagy: