Nechal si nasadit prsten a utekl, drzého zloděje lovily v Plzni prodavačky. Poznáváte ho?

Kriminalisté v Plzni hledají muže, který v jednom klenotnictví ukradl prsten za 25 tisíc korun. Krádež zachytily bezpečnostní kamery. Pokud se podaří muže dopadnout, hrozí mu až roky za mřížemi.

Drzému zloději stačilo ke krádeži jen pár minut. Než se stačily prodavačky vzpamatovat, byl pryč a s ním i zlatý prsten v hodnotě 25 tisíc korun. Muž vstoupil do klenotnictví, které je v obchodním centru, v úterý krátce po půl druhé odpoledne. V tu chvíli byli na místě dva zákazníci a dvě prodavačky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bezohledný zloděj řádí v ostravské nemocnici. Pacientům krade z pokojů mobily i peněženky

„Zajímal se hlavně o ten kámen, a já jsem prostě řekla, že je to zirkon. Mě teda překvapilo, že si vybral ten nejdražší prsten, který tady byl vystavený,“ popsala pro CNN Prima NEWS prodavačka Kamila. Prodavačku pak požádal, jestli by si mohl šperk vyzkoušet. „Ještě jsem nedošla ani přes kloub prstu a řekla jsem, že je mu malý. On ale skrčil prst v tom prvním článku a vší silou mi ho vytrhl a vyběhnul,“ pokračovala.

Obě ženy se sice pokusily zloděje pronásledovat, ale protože prodejna je hned u vchodu do obchodní centra, zloděj jim utekl. „Já sem běžela přes hlavní vchod směrem k divadlu, kam mě poslali, že tím směrem běžel, ale bohužel jsem ho už ani neviděla,“ doplnila druhá prodavačka Bohunka.

„Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a po pachateli intenzivně pátrají,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. Štábu Krimi zpráv se podařilo zjistit, že ve stejném obchodním centru ukradl v tomto týdnu jiný zloděj trezor s tržbou a elektrotechnikou. „Škoda vyšla na 40 tisíc, plus jsme tam měli tablet a telefony,“ řekla prodavačka v rychlém občerstvení.

Zkušenosti s krádežemi mají i v dalších odděleních. „Myslím si, že to tady řešíme dnes a denně. Někteří už jsou tak drzí, že si to vezmou rovnou do ruky a běží,“ doplnila zase Adriana, která prodává v parfumerii. Jestli muže na záběrech poznáváte, zavolejte na tísňovou linku 158. Pokud se policistům podaří zloděje dopadnout, může si za krádež drahého šperku odsedět až dva roky za mřížemi.

Tagy: