Bezohledný zloděj řádí v ostravské nemocnici. Pacientům krade z pokojů mobily i peněženky

V ostravské fakultní nemocnici řádí zloděj. Přímo v pokojích pacientů krade peněženky, mobily a další cennosti. Policie už po něm pátrá a doufá, že díky supermodernímu bezpečnostnímu systému a kvalitním fotkám jim ho pomůžete dopadnout.

„Podle zjištěných informací měl dosud neustanovený muž v několika případech využít nepřítomnosti pacientů na pokoji v lůžkové části, a to na úrazovém oddělení a traumatologii,“ uvedla pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Eva Michalíková.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyhodili ho do popelnice, kocour ale na lidi nezanevřel. Pomáhá pacientům v Ostravě

Podezřelému muži je kolem třiceti let a má tmavé vlasy. Na oddělení se pokaždé vypravil vpodvečer, když ustal největší ruch. „Pacienti přišli o mobil nebo o peněženku,“ doplnila Michalíková. Fotky podezřelého muže jsou velmi kvalitní. A to díky supermodernímu kamerovému systému za 21 milionů korun, který byl ve fakultní nemocnici nainstalovaný poté, co tam Ctirad V. v roce 2019 zastřelil v čekárně sedm lidí.

V ostravské fakultní nemocnici je 45 klinik a ústavů, kamerový systém monitoruje téměř všechny chodby a čekárny. Záběry ze 600 kamer sleduje dispečer. Může si je detailně přiblížit, rozpozná tedy tváře lidí nebo registrační značky aut. „Pokud je třeba například z důvodu požáru nebo hlášeného nástražného výbušného systému, tak jsme schopni evakuovat celou nemocnici,“ vysvětlil dispečer Libor Polášek.

„To je strašně důležitá věc pro nemocnici, to je takový centrální mozek,“ uzavřel ředitel nemocnice Jiří Havrlant. A právě tento „centrální mozek“ snad pomůže k rychlému dopadení zloděje. Pokud muže poznáte, volejte policii nebo naši Krimi linku.

Tagy: