Šokující slova otce utonulé 11leté dívky: Za její smrt může akvapark, nechali ji utopit

Jedenáctiletá Kyra utonula na začátku srpna ve vodním parku Liquid Leisure ve Velké Británii. Její otec tvrdí, že ji zaměstnanci aquaparku nechali utopit, protože nereagovali včas a správně. Podle něj trvalo 30 minut, než plavčíci kontaktovali záchranáře. O incidentu informoval britský web Sky News.

11letá dívka byla s kamarády na party ve vodním parku nedaleko britského letiště Heathrow. Tam se děti se účastnily i aktivit, během kterých se snažily překonávat různé vodní překážky. Z akce se ale dívka už nevrátila. Kyra zemřela jen několik dní před svými 12. narozeninami.

Dívčin otec je přesvědčen, že šlo utonutí jeho dcery zabránit. „Jsem si stoprocentně jistý, že Kyru šlo zachránit. Vodní park a jeho zaměstnanci měli reagovat dříve a urgentněji. Nechali ji utopit,“ řekl Leonard Hill britskému webu Sky News. Dodal, že zaměstnanci navíc pozdě zavolali záchranáře.

Naprosté zanedbání práce

Podle Hilla byla jeho dcera nalezena na stejném místě, kde ji viděli se potopit. Nebyla na nafukovacích atrakcích, ale v místech s mělkou vodou. Tam není povinnost nosit záchrannou vestu. Podle otce ale pátrání po jeho dceři probíhalo nesmyslně nejdřív v jiných částech areálu. I tak měl být ale na místě plavčík. „Byla to nedbalost, zanedbání a nepozornost,“ zlobí se Hill.

Společnost Liquid Leisure uvedla, že tragická situace všem zlomila srdce. „Úzce spolupracujeme s různými úřady, abychom pomohli probíhajícímu vyšetřování. Více podrobností nemůžeme sdělovat,“ prohlásili zástupci provozovatele s odkazem na probíhající vyšetřování.

Malá Kyra snila o tom, že jednou bude hrát za ženský tým fotbalového Manchesteru United. Podle Hilla je celá rodina zdrcená. „Mladší bratr to ještě moc nevnímá, ale chybí mu a ptá se na ni každý den. Její sestra se velmi trápí, byly nejlepší kamarádky,“ říká Hill. Kyřině sestře je 14, jejímu bratrovi tři.

Tagy:
Velká Británie smrt tragédie aquapark smrt dítěte utopení utonutí vodní park Sky News Manchester United FC Letiště London Heathrow Leonard Hill