Nechceme vyrůstat ve válce, Putine, zastav to. Žáci pátých tříd píší dopisy do Ruska

Žáci pátých tříd Základní školy F. L. Čelakovského ve Strakonicích sepsali dopisy adresované ruskému velvyslanectví.

Žáci píší do Ruska

Žáci pátých tříd Základní školy F. L. Čelakovského ve Strakonicích sepsali dopisy adresované ruskému velvyslanectví. S nápadem přišla jejich třídní učitelka a děti pak otevřeně napsaly, co si o válce myslí.

Desítky pohledů na aktuální situaci s jediným společným poselstvím, aby válka na Ukrajině co nejdříve skončila. „Proč nechceme válku? Protože nechceme, aby umírali nevinní lidé. Pane Putine, prosím, neútočte,“ napsal ve svém dopisu jeden z žáků základní školy ve Strakonicích. Mnohé děti se obracely přímo na ruského prezidenta. „My víme, že chceš úrodnou půdu z Ukrajiny, ale nemusíš to řešit válkou,“ psali žáci.

Dopisy teď poputují na ruskou ambasádu. S nápadem přišla třídní učitelka Jana Rohová. „Nápad jsem objevila na Facebooku, kde nějaký pan učitel o této aktivitě svých žáků psal,“ uvedla třídní učitelka. Když ho pak přednesla svým žákům, zapojila se nejen její třída, ale i ostatní páťáci na škole.

„Je to divné, protože jsme vyrůstali chvíli s covidem a teď vyrůstáme s válkou,“ řekla studentka Adéla v anketě CNN Prima NEWS. „Moc doufám, že to všechno dopadne dobře a že si Putin uvědomí, že to je blbost,“ uvedli další žáci. Některé děti na svých dopisech stále ještě pracují. Škola je proto odešle až v pondělí. Jaká bude odpověď velvyslanectví a zda vůbec nějaká přijde, je otázka. Na to jsou tu všichni velmi zvědaví.

„Dopisy jsou nesmírně emotivní a krásné. Myslím si, že ty děti jsou moudřejší než dospělí. Doufám, že se k ruskému velvyslanci dostanou. Nepočítám s tím, že by se to dostalo někam dál, ale myslím si, že každá iniciativa se počítá,“ uzavřela Rohová.

Tagy: