Šokující případ ze Slovenska: 15letou dívku prodali za 150 eur, aby otročila

Vyšetřovatel Národní jednotky boje proti nelegální migraci ÚHCP P PZ vznesl obvinění proti čtyřem Slovákům za zločin obchodování s lidmi spáchaným v spolupachatelství.

Na Slovensku prodali 15letou dívku za 150 eur

Teprve 15letou dívku měli na Slovensku prodat ke sňatku za 150 eur, což je v přepočtu asi čtyři tisíce korun. Vyšetřovatelé kvůli tomu obvinili čtyři osoby z trestného činu obchodování s lidmi. Dívka se poté musela přestěhovat, pomáhat s domácími pracemi a nesměla domácnost opustit.

Policie na případu začala pracovat koncem minulého roku. Tento týden vyšetřovatel obvinil čtyři osoby, které zadrželi policisté ve čtvrtek ráno na území Trnavského kraje. Vyšetřování vede Národní jednotka boje proti nelegální migraci.

Kriminalisté zjistili, že smutný příběh se začal psát už v roce 2011 v obci nedaleko Piešťan. 51letá Tatiana S. a 56letý Miroslav L. uzavřeli dohodu s 45letou Monikou K. a 46letým Romanem K. „Dohoda zněla, že tehdy 15letou dívku nabídnou ke sňatku za finanční odměnu 150 eur,“ upřesnila policie.

Následně se musela dívka proti své vůli přestěhovat do společné domácnosti, pomáhat s domácími pracemi a starat se o manžela, „domov“ ale nemohla opustit.

„Policisté Národní jednotky boje proti nelegální migraci provedli na území Trnavského kraje ve čtvrtek ráno ve spolupráci s kolegy z Okresního ředitelství Policejního sboru Trnava úkony směřující k zadržení obviněných. V současné době s nimi probíhají procesní úkony,“ sdělila dále policie.

Pokud se vina prokáže, hrozí čtveřici za obchodování s lidmi sedm až dvanáct let vězení.

Tagy: