Srazil se s vlakem a z místa nehody ujel. Po řidiči z Plzeňska pátrá policie, žádá o pomoc

Srazil se s vlakem a z místa nehody ujel

Ujel po srážce s vlakem

Plzeňští policisté pátrají po řidiči, který ujel od dopravní nehody. Před několika dny se srazil s vlakem v obci na severu Plzeňska. Podle dopravního experta mohl být pod vlivem návykových látek.

Hazardujícího řidiče zachytila kamera. Přední částí vozu se srazil s jedoucím vlakem a aniž by se zajímal o to, jestli se cestujícím, kteří v něm byli, něco nestalo, z místa odjel. Dopravní nehoda se stala na železničním přejezdu v obci Tlučná.

Přestože byla zapnuta výstražná světla, šofér s osobním autem vjel přímo na přejezd a tam z nepochopitelných důvodu zastavil. Následoval střet z mnohatunovým vlakovým kolosem. „Řidič vozidla ihned po střetu z místa dopravní nehody vycouval zpět směrem na obec Líně, aniž by celou věc oznámil na policii České republiky,“ uvedla pro CNN Prima NEWS plzeňské policie Eva Červenková.

Strojvedoucí hned po srážce s autem vlakovou soupravu zastavil. V ni cestovalo kolem 20 lidi. Naštěstí se nikomu nic nestalo. „Je to jedna z nejnebezpečnějších věcí vůbec. Řidič porušil pravidlo vjetí na přejezd, kde mu hrozí sedm bodů za přestupek a zákaz řízení na 1–6 měsíců a zároveň pokuta do pěti tisíc,“ upřesnil dopravní expert Richard Topinka.

Škoda ve výši 180 tisíc korun

Podle dopravního experta měl šofér v aktuálním případě v Tlučné nejspíš hned několik důvodu, proč z místa zmizel. „Musel mít stoprocentně nějaký psychický problém. Návykové látky, alkohol. A zároveň nějaký přestupek z minulosti,“ vysvětlil Topinka.

„Při dopravní nehodě vznikla škoda ve výši 180 tisíc korun. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti,“ doplnila mluvčí polici s tím, že se teď obrací na veřejnost a žádají všechny svědky, kteří mají informaci vedoucí k dopadení řidiče, aby zavolali na linku 158. Kontaktovat můžete také redakci Krimi zpráv.

Tagy: