Nehoda vlaku v Milovicích: Souprava prorazila zarážedlo, zasahovali policisté a hasiči

V Milovicích na Nymbursku v neděli odpoledne vykolejil při dojezdu k nástupišti osobní vlak, který prorazil zarážedlo. Ve vlaku se v době kolize nacházelo asi 20 osob, všichni vyvázli bez zranění, sdělil CNN Prima NEWS mluvčí středočeských policistů Pavel Truxa. Provoz na trati mezi Lysou nad Labem a Milovicemi stál zhruba do 21:45. Na místě zasahovali policisté i hasiči.

Nehoda se stala před 17. hodinou. „Hasiči Správy železnic (SŽ) zasahují v Milovicích u vykolejeného vlaku jednou nápravou, který prorazil zarážedlo,“ uvedl mluvčí SŽ Martin Kavka. Vlak podle něj dojížděl k nástupišti ke kusé koleji a nedobrzdil. Mluvčí Českých drah (ČD) Petr Šťáhlavský řekl, že vlak projel zhruba o metr.

„Dechová zkouška u strojvedoucího byla negativní,“ sdělil CNN Prima NEWS Truxa.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická nehoda malého motocyklu s náklaďákem v Rychnově. Motorkář na místě zemřel

Podle webu Českých drah (ČD) mělo omezení původně trvat zhruba do 20:30. „V úseku Lysá nad Labem – Milovice a zpět je v omezeném rozsahu zavedena kyvadlová náhradní autobusová doprava bez přímé návaznosti na vlaky,“ uvedl dopravce na webu. Nakonec ale trať stála více než o hodinu déle.

Předběžná výše škody na vlaku a infrastruktuře je 1,7 milionu korun, řekl ČTK mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Z toho na trati asi 200 tisíc, na vlaku 1,5 milionu.

Tento týden jde tak o další nehodu na železnici. Ve středu pozdě večer došlo k tragické nehodě ve stanici Pardubice centrum, kde se srazil rychlík s nákladním vlakem. Nehodu nepřežily čtyři cestující, dalších 27 lidí bylo zraněno.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Lidé umírali v Pardubicích i kvůli nekvalitním vagonům. Dopravce všechny vyřazuje

Tagy: