Fanoušci Depeche Mode v slzách. V 60 letech zemřel klávesista a zakládající člen Fletcher

Ve věku 60 let zemřel Andy Fletcher, klávesista a jeden ze zakládajících členů skupiny Depeche Mode. Smutnou zprávu kapela zveřejnila na sociální sítích, příčinu smrti neuvedla.

„Jsme šokováni a naplněni ohromným smutkem z předčasného úmrtí našeho drahého přítele, člena rodiny a kolegy z kapely Andyho ‚Fletche‘ Fletchera,“ napsali jeho spoluhráči na Instagram.

„Fletch měl opravdové zlaté srdce. Byl tu vždy, kdy jste potřebovali podporu, popovídat si, zasmát se nebo si dát studenou pintu. Naše srdce jsou s jeho rodinou a žádáme, abyste na ni mysleli a respektovali její soukromí,“ dodala skupina.

Fletcher se narodil v roce 1961 v Nottinghamu a přestěhoval se do Basildonu, kde koncem 70. let založil spolu s Martinem Gorem a Vincem Clarkem skupinu Composition Of Sound. Po přijetí zpěváka Davida Gahana se přejmenovali na Depeche Mode a kvarteto se proslavilo hity jako New Life nebo Just Can't Get Enough.

Po odchodu Clarka, který založil Yazoo a poté Erasure, se Gore stal hlavním skladatelem a kapela zaznamenala na přelomu 80. a 90. let obrovský mezinárodní úspěch s písněmi Personal Jesus, Enjoy The Silence a I Feel You. V roce 2020 byla kapela uvedena do Rokenrolové síně slávy.

Tagy: