Nejlepší putování Českem se psem? Vítězí Kralický Sněžník a Divoký důl

Každé místo České republiky, které jsme tento rok navštívily, mělo své jedinečné kouzlo a bylo něčím výjimečné. Na konec roku jsem se rozhodla vybrat a připomenout naše tři nejlepší Česko-cesto-psí výpravy.

Divoký důl v Jeseníkách

Divoký důl, za nás jedno z nejkrásnějších míst Jeseníků. Nezapomenutelný zážitek s Locou, kdy vší silou bojovala o klacek s hravými návštěvníky. Náročný a kluzký terén, který mi zanechal po pádu na zadku modřinu, i setkání s nepříliš zodpovědnými pejskaři. Všude kolem nás divoká příroda, lesní vodopády s tůňkami, ve kterých holky našly příjemné osvěžení. Ticho a klid s minimem turistů kousek od turistického ruchu nejvyššího vrcholu Jeseníků, Pradědu. Krásná vyhlídka, kterou nám tehdy díky podzimnímu sychravému počasí zakrývala jemná mlha. To vše a mnohem více nabízí tento nedotčených kousek divoké přírody.

Pohoří Kralický Sněžník

Pohoří Kralického Sněžníku, naše dlouho očekávaná výprava, kterou jsme se nakonec rozhodly absolvovat ze dne na den, byla ve znamení prvního sněhu a promáčených bot. První turisty jsme potkaly až těsně pod stejnojmenným vrcholem. Objevily jsme opravdové přírodní skvosty. Velké skalnaté útvary nám umožnily překrásné výhledy na českou a polskou stranu. Cesta byla místy díky sněhem zasypané stezce nepřehledná a v nižších polohách tající sníh přeměnil lesní pěšinu v potůček. Z prvního sněhu měly holky velkou radost. Spokojenost byla na obou stranách – lidské i psí a holky na konci naší výpravy samou únavou už ani trochu neznepokojoval fakt, že procházíme ohradou plnou ovcí, přes kterou vedla značená stezka zpět k parkovišti.

Nový Malín – Jeseníky

Nový Malín, zimní výprava, při které jsme se místy cítily jako v pohádce. První mrazíky daly stromům kouzelný bílý nádech. V přírodě se ještě střídala pozdně podzimní atmosféra se zimní. Proběhlo i zprvu znepokojivé blízké setkání psího druhu, které nakonec dobře dopadlo. Cestou jsme míjely spoustu značených i neznačených vyhlídek. A výhledy to byly opravdu dech beroucí.

Tagy: