Nejmilejší film, polibky v trávě i závislost. Na Perryho vzpomínají Hayeková i Paltrowová

Herec Matthew Perry zemřel 28. října 2023. Bylo mu 54 let.

Smutná zpráva pro Hollywood. Zemřel Matthew Perry známý především ze seriálu Přátelé

Nikdy na tebe nezapomeneme, sladký Matthewe, vzkázala zesnulému Perrymu herečka Salma Hayeková na Instagramu. Zavzpomínala na jejich společný film Jen blázni spěchají, který měl být zřejmě Perryho nejoblíbenějším vlastním počinem. Zdrcená herečka Gwyneth Paltrowová se na sociální síti veřejnosti svěřila s detaily romantického léta, jež s hercem prožila. Promluvila i o jeho pocitech těsně před odvysíláním Přátel. Josh Radnor alias Ted Mosby ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku ocenil Perryho sílu v boji se závislostí.

Smrt hereckého kolegy zasáhla Salmu Hayekovou. „Před dvěma dny jsem se probudila k šokující zprávě, že Matthew Perry už není mezi námi. Zabralo mi pár dní, abych ten hluboký smutek zpracovala. Když s někým sdílíte sny a pracujete na jejich splnění, vytvoří se mezi vámi zvláštní pouto. Velmi mě dojalo, když Matthew loni na Instagramu napsal, jak moc měl rád snímek Jen blázni spěchají a jak si myslel, že náš společný film byl zřejmě jeho nejlepší. V průběhu let jsme na ten vzácný čas spolu vzpomínali s nostalgií a vděčností. Příteli, odešel jsi příliš brzy, ale budu si nadále cenit tvého bláznovství, vytrvalosti a velkého srdce. Sbohem, sladký Matthewe, nikdy na tebe nezapomeneme,“ napsala dojemně na Instagramu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co se dělo při pokusu o záchranu Perryho. Policie zveřejnila mrazivou nahrávku

Herečka Gwyneth Paltrowová zavzpomínala na romantické léto, které s Perrym prožila v roce 1993 poté, co se potkali na divadelním festivalu. „Byl vtipný a sladký a byla radost s ním trávit čas. Vyjeli jsme si zaplavat v místních potocích, chodili jsme na pivo v místním baru a sdíleli jsme polibky v dlouhé trávě. Bylo to kouzelné léto. Akorát natočil první díl Přátel, ale ještě ho neodvysílali. Byl nervózní a doufal, že brzy prorazí. A tak se taky stalo. Zůstali jsme dál kamarádi, než jsme se vzdálili. Vždycky jsem ho ale ráda viděla. Jsem hrozně smutná, stejně jako mnozí další. Doufám, že našel vytoužený klid,“ svěřila se na Instagramu.

Dojemný vzkaz poslala Chandlerovi z Přátel na Instagramu i další sitkomová legenda, Josh Radnor alias Ted Mosby: „Neznal jsem Matthewa Perryho příliš dobře, ale měli jsme v průběhu let pár skvělých konverzací. Řešili jsme spolu, jak je divné, když vám říkají jiným jménem, než jaké jste dostali od rodičů. Byl strašně vtipný. Zároveň, stejně jako mnoho lidí, které znám a mám rád, byl závislý a pomohl spoustě lidí s vyléčením. Závislí lidé jsou jedni z nejcitlivějších. Prožívají věci velmi hluboce, někdy až nesnesitelně. Vězte, že jestli se potýkáte se závislostí, vaše citlivost je dar, a když se vyléčíte, stane se vaší superschopností. Přeju Matthewovi klid na jeho další cestě.“

Na bývalého kolegu i přítele zavzpomínala řada dalších herců. „Byl to můj první kamarád, kterého jsem získal po přestěhování do Los Angeles. Byli jsme tam pro sebe v začátcích našich kariér a byl pro mě tak vtipný jako v Přátelích. Naživo to byl zkrátka nejvtipnější člověk na světě,“ řekl ve videu herec a dabér Hank Azaria, který v sitkomu ztvárnil přítele Phoebe. „Když jsem byla jako malá na place, když s tátou natáčeli, byl strašně vtipný a milý na mě i mé sestry,“ podělila se podle stanice Sky News o vzpomínky Rumer Willisová, dcera Bruce Willise.

SLEDUJTE TAKÉ: Speciální vysílání k připomínce Matthewa Perryho

Tagy: