Co se dělo při pokusu o záchranu Perryho. Policie zveřejnila mrazivou nahrávku

Losangelská policie zveřejnila nahrávku z příjezdu záchranářů k domu herce Matthewa Perryho, který v sobotu náhle zemřel ve věku 54 let. Představitel Chandlera Binga ze seriálu Přátelé se údajně utopil ve vířivce. Ještě předtím měl hrát pikcleball, tedy sport podobný tenisu. O detailech, které jeho smrti předcházely, napsal britský web Daily Mail.

Tísňové volání losangeleská policie přijala v 16:07 místního času (sedm minut po půlnoci českého času). Podle webu Daily Mail byla zveřejněná zvuková nahrávka z okamžiku, kdy k domu Matthewa Perryho v Pacific Palisades v Los Angeles přispěchala záchranná služba. Na záznamu se mluví o tonutí – známém jako nouzová lékařská situace číslo 9. Na mrazivé nahrávce dispečinku, je slyšet, že první zasahující říká: „Záchranář 23. Záchranář 23. EMS 9 ve vysílačce. Zásah u tonoucího“. Policie na místo dorazila v 16:10.

„Zasahovali jsme v bloku 1800 na Blue Sail Road kvůli vyšetřování úmrtí muže. Byl to padesátník. Na místě nebyly nalezeny žádné drogy a úřady vyloučily cizí zavinění,“ uvedl zdroj z losangeleské policie pro deník New York Post. Lékaři ale po příjezdu na místo jen konstatovali smrt, aniž by uvedli příčinu. V neděli odpoledne koroner vydal Perryho tělo rodině s tím, že čeká na konečné výsledky toxikologických testů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Perryho poslední fotka má všechno. Jako by putoval do vesmíru, popsal Rychlý

Během týdne byl unavený

Před tragickou událostí hrál Perry pikcleball – sport podobný tenisu, ale na menším hřišti. Jak informoval web Daily Mail, Perry hrál netradiční hru často, ale v sobotu vydržel na hřišti asi jen hodinu, než odešel domů. „Organizovala mu dny,“ popsal televizní moderátor a bratranec amerického prezidenta George W. Bushe Billy Bush. „Mluvil jsem se ženou, se kterou hrál každé ráno. Je v šoku, Matta zbožňovala... Říkala, že byl v sobotu i v uplynulém týdnu unavený. O něco víc než obvykle,“ sdělil Bush.

Perry si poté doma vlezl do vířivky a svého asistenta pro něco poslal. Když se vrátil, Perry prý ležel ve vodě a nereagoval, informuje britský web The Mirror.

Podle New York Post byl Matthew Perry spatřen na veřejnosti v neděli 22. října, když byl na večeři s kamarádem v Los Angeles. „Herec ze seriálu Přátelé vypadal uvolněně, když si vyšel na procházku. Na sobě měl sluneční brýle, světlemodré tričko a tepláky,“ napsal web.

Perry si získal srdce diváků po celém světě jako představitel svérázného Chandlera Binga, kterého v deseti sériích Přátel ztvárnil ve všech 234 epizodách. Zahrál si ale i v řadě filmů, z nichž mezi nejznámější patří komedie Jen blázni spěchají, kde jeho partnerkou byla Salma Hayeková, či snímek Můj soused zabiják, kde vystupoval po boku Bruce Willise. Před necelým rokem vyšly jeho memoáry nazvané Friends, Lovers and the Big, Terrible Thing (Přátelé, milenky a ta velká, příšerná věc), v nichž líčí neustále se opakující léčbu závislostí.

Tagy: