Pošta ruší nejmodernější pobočku v České Lípě. Nelogické, depo tam zůstane, nechápou lidé

Pošta zruší v České Lípě nejmodernější pobočku ve vlastní nově vystavené budově. Pošťáci tu přitom zůstanou, prostory slouží jako depo. Jen dveře ke dvěma přepážkám zůstanou zavřené.

Ze šesti stávajících poboček v České Lípě mají být zrušené tři. Ta v poštovním depu pak podle starostky Jitky Volfové obsluhuje jižní část města i přilehlé osady. „Lidé budou muset místo toho na hlavní poštu na náměstí v centru, nebo na jedno ze sídlišť. Obě tyto pobočky jsou v místech, kde je nedostatek parkovacích míst, takže se obáváme problémů s dopravou,“ popsala Volfová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Jurečka odvolal šéfa Úřadu práce Najmona. Čelil kritice za pomalé vyplácení dávek

„Přijde mi zcela nelogické, aby pošta rušila nejnovější pobočku, která je bezbariérová, dá se tam dobře zaparkovat, a navíc ve vlastní budově, kde nemusí platit žádný nájem,“ uvedla Volfová, starostka města. Zástupci pošty podle ní odmítli i nabídku města, které chtělo na zachování provozu pobočky přispívat.

Podle starostky jde o vytíženou pobočku. Ročně tu podle údajů České pošty vyřídí přes osmdesát tisíc požadavků zákazníků. Paradoxně právě to je důvod k uzavření. „Pokud se podíváme na kapacity této pošty, tak už dnes víme, že je nedostatečná. Takže jsme se rozhodli jít cestou, že zrušíme poštu, která by neobsloužila dostatek klientů, a naopak zachováme pobočky, které pojmou všechny klienty z České Lípy,“ vysvětlil Matyáš Vitík, mluvčí České pošty.

Postup pošty nedává obyvatelům smysl

Sami zákazníci ze zrušené pobočky důvody nechápou. „Pracovala jsem na poště 44 let, už jsem v důchodu, ale tohle nedává smysl, vždyť ten barák postavili nedávno. Stejně tam zůstanou ti, co pracují v depu, bude se tam topit, svítit, takže jediné, co ušetří, jsou platy těch holek, co tam sedí za přepážkou,“ řekla reportérovi CNN Prima NEWS starší žena, která nechtěla prozradit své jméno.

Starostka jednala se zástupkyní společnosti ve středu ráno. „Město by bylo ochotné a schopné si i připlatit, aby služby této pobočky zůstaly zachovány, ale ani tahle nabídka nebyla akceptovaná,“ zdůraznila Jitka Volfová. Podle ní je fungující pošta patří mezi potřebné veřejné služby, které se běžně dotují, stejně jako zametání ulic nebo autobusy MHD.

Tagy: