Nejsem žádný ustrašený králíček, brání se Schillerová. Pan Veselý lže, tvrdí premiér

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) se důrazně ohradila proti výroku místopředsedy ČSSD Ondřeje Veselého. Ten označil ministry ANO za poslušné králíky, kteří po zařvání premiéra Andreje Babiše (ANO) zalezou pod stůl. Řekl to v pořadu Partie Terezie Tománkové. Podle premiéra Andreje Babiše poslanec Veselý lže.

„Pan Veselý byl na jednání poslaneckého klubu, když nám ČSSD kladla podmínky na schválení rozpočtu, a není to pravda. Pan Veselý lže. Já bych chtěl, abyste se zeptali pana Hamáčka, jestli je pravda, že bych takhle jednal. Není to pravda. Jednal jsem poníženě,“ řekl premiér na nedělní tiskové konferenci.

Důrazně se ohradila také Schillerová. „Nevím, jestli stojí za to komentovat komentář někoho, kdo nikdy nebyl na vládě ani u žádného jednání, kam moje paměť sahá. Určitě nejsem žádný ustrašený králíček, věřte mi.“ řekla ministryně financí.

Její slova podpořil i vicepremiér Karel Havlíček. „I když nejsem členem hnutí ANO, mám možnost být součástí vládního týmu a mohu potvrdit, že to v rámci ANO není o stranických knížkách, je to o výkonosti,“ doplnil.

Jednání s Babišem jsou šílená, říkal Veselý

Výrok poslance sociální demokracie proti ministrům hnutí ANO padl v pořadu Partie. „Devět ministrů se tam bojí jako králíci. Premiér zařve a lezou pod stůl. Jenom pět ministrů tam bojuje,“ prohlásil Veselý v pořadu Partie Terezie Tománkové. Králíky měl na mysli šéfy resortů za hnutí ANO, pěticí bojujících ministrů myslel ty, kteří jsou ve vládě za ČSSD.

Přestože Veselý během vysílání CNN Prima NEWS použil vůči Babišovi a jeho ministrům silná slova, odchod sociálních demokratů z vlády nevidí jako reálný. „Jestli zmizíme, úplně se to rozpadne,“ řekl místopředseda ČSSD.

Veselý také zmínil, že jednání s premiérem bývají často velmi drsná až šílená. „Jednání s ním jsou šílená a potvrzuji, že pokud by od toho ustoupil a nechal to řídit Ústřední krizový štáb jako na jaře, dopadlo by to lépe. Někdo odborně rozhodne a on si PR vyhodnotí a změní to,“ uvedl místopředseda ČSSD. V čele Ústředního krizového štábu zprvu stál epidemiolog Roman Prymula, kterého později vystřídal ministr vnitra a šéf sociálních demokratů Jan Hamáček.

Tagy: