Nejstarší plavčík v Česku se do důchodu ještě nechystá. Prozradil, čím se udržuje v kondici

Nejstarší plavčík z Čech Josef Beránek

Nejstarší plavčík v Česku

Nejstarší plavčík z Česka, Josef Beránek, letos o Vánocích oslaví 82. narozeniny. Na koupališti ve Slavičíně na Zlínsku pracuje už 35 let a do důchodu se rozhodně nechystá. Ve vysílání CNN Prima NEWS prozradil, že by chtěl plavčíka dělat do 90 let. Promluvil také o tom, jakými sporty se udržuje vitální. „Nejvíc chodím a hodně lyžuju. Sjezdařinu, to já můžu…“ řekl.

„Už od malička jsem sportoval. Dělali jsme všechno, co tady u nás na malém městečku bylo možné,“ zavzpomínal Beránek ve vysílání CNN Prima NEWS a uvedl, že se těší, až před Vánoci pojede na lyže do Itálie. Sportu se věnuje celý život, svého času se s výkonem 460 cm dostal i do širšího reprezentačního výběru ve skoku o tyči. Také pracoval jako učitel tělocviku.

ČTĚTE TAKÉ: Tragické úmrtí vedoucího úředníka z Jindřichova Hradce. Zemřel den před 45. narozeninami

Kolegové plavčíci i návštěvníci koupaliště o něm říkají, že je pohodový a kamarádský. „Pan Beránek byl můj učitel tělocviku na základní škole. Už ho tu máme roky a jsme za to moc rádi,“ pronesla jedna z návštěvnic koupaliště.

„Učil mě, když jsem chodil do osmé třídy. Pak jsme spolu 40 let hráli fotbal,“ popsal svého kolegu plavčík Rostislav Gorecký a dodal, že ho na koupaliště přivedl právě Beránek, aby pokračoval v učitelské tradici. Sám Gorecký totiž učí na základní škole.

Beránek o sobě prohlásil, že umí být i hodně přísný. „Dokonce si na mě lidi stěžovali a byli na mě hrubí. Někomu řeknete, že nemůže kouřit, a on vám ještě vynadá. Napomenete ho jednou, podruhé a pak ho máte právo vyhodit z koupaliště, což jsem i několikrát udělal,“ postěžoval si. Většinu sporů se ale snaží vyřešit domluvou a s úsměvem.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Smrt v Luhačovicích. Zřejmě „alkoholový“ střet Slováků s Ukrajinci, obyvatelé jsou v šoku

Tagy: