Největší loupež našeho věku. Druhý díl pořadu Krypta vás seznámí s historií peněz

Logo pořadu Krypta

BYZNYS (3)

V druhé kapitole investičního pořadu Krypta, který se zábavnou a srozumitelnou formou snaží divákovi přiblížit na první pohled složitý svět kryptoměn, tvůrci rozhrnou oponu nemilosrdné historie peněz. Právě kvůli pohnutým dějinám blyštivých mincí totiž vznikla nejznámější kryptoměna bitcoin.

„Historie peněz je nudná jen do té doby, než pochopíte, že celé generace našich předků neustále někdo okrádal,“ zazní v druhém díle pořadu Krypta. Jak panovníci během historie začali obírat svůj lid? Proč to motivovalo vznik bitcoinu? A potřebujeme vůbec nějaký bitcoin? Nejen to jsou otázky, na které odpovídá další audiovizuální výprava do světa digitálních mincí.

V té se dozvíte o fíglech centrálních bankéřů nebo o tom, proč všechny státy upoutal finanční systém starověkého Říma. Host druhého dílu Krypty pak nastíní, jakou pozici budou mít kryptoměny v globálním platebním systému za pár let. „S nástupem čtvrté a páté průmyslové revoluce samozřejmě dojde k velké akceleraci kryptoměn a digitální ekonomiky jako takové,“ předpovídal v pořadu Leopold Tanner, ředitel výzkumu a vzdělávání ve společnosti Platon Life.

O pořadu Krypta

Krypta je první audiovizuální pořad o kryptoměnách v Česku, se kterým přichází velké médium. Kryptoměny jsou nevyhnutelnou budoucností finančního světa. Existují jich už tisíce, běžný uživatel se v nich ale nemá šanci zorientovat. Bitcoin se může do budoucna stát tradičním spořícím artiklem, nejčastěji se připodobňuje k digitálnímu zlatu.

Pořad Krypta proto poradí, kam investovat a proč mohou být kryptoměny právě tou nejvhodnější obranou proti inflaci.

Pořad Krypta sledujte každý čtvrtek ve 14:40 na CNN Prima NEWS nebo na webu cnn.iprima.cz, kde najdete odvysílané díly také ze záznamu.

Na první díl Krypty se můžete podívat zde:

Tagy:
historie investice inflace historie pořady CNN Prima NEWS Bitcoin peníze kryptoměna Česko loupež Starověký Řím Krypta krypta Průmyslová revoluce