Nejvyšší stupeň poplachu. Na Chodově hořelo v bytovém domě, kouř byl vidět z velké dálky

Požár na Chodově

Na Chodově hoří bytový dům

V domě na pražském Chodově v pondělí odpoledne vypukl požár v jednom z bytů. Oheň se rozšířil i do střešní izolace, hasiči museli evakuovat několik desítek lidí. Vyhlásili zvláštní – tedy nejvyšší – stupeň poplachu. Nikdo nebyl zraněn. Požár se podařilo hasičům lokalizovat před 20:00, dál budou pokračovat v dohašování, informoval mluvčí pražských hasičů Martin Kavka. Rozsah škod a příčinu požáru určí vyšetřovatelé.

„V ulici Divišovská na Chodově zasahujeme u požáru bytu. V zasaženém bytě se již nikdo nenachází a my hasíme jedním proudem po výškové technice a jedním proudem vnitřkem budovy,“ uvedli hasiči na Twitteru. Požár vypukl zhruba v 15:30.

„Rozsah požáru byl na ploše asi 50 krát 50 metrů a nedařilo se ho dlouho lokalizovat,“ uvedl mluvčí.  Kouř byl vidět z velké dálky, koncentrace škodlivin v ovzduší ale nepřesáhly v obytných částech nebezpečné hodnoty.

Zásahu se účastnily jednotky ze všech deseti stanic pražských profesionálních hasičů, čtyři jednotky profesionálních podnikových hasičů a několik jednotek dobrovolných hasičů. Ze Středočeského kraje byla na místě jednotka z Říčan.

Pražská záchranná služba napsala, že na místě je připraven i speciální vůz Fenix, inspektor a posádka záchranářů. Zatím ale nemuseli zasahovat.

Tagy: