Nenechá se kvůli vakcíně vydírat, na Australian Open asi nebude, tvrdí otec Djokoviče

Na Novaku Djokovičovi bylo patrné, jak moc je rozhozený z toho, že se finále US Open nevyvíjí v jeho prospěch.

Sportovní superstar versus australská vláda

Světem tenisu hýbe spor o povinném očkování proti covidu. Světová jednička Novak Djokovič by kvůli odmítavému postoji vůči vakcíně mohl zmeškat úvodní grandslam sezony, tedy Australian Open. „Nenechá se vydírat, takže tam zřejmě hrát nebude,“ zmínil pro srbskou televizi Prva jeho otec.

Stejně jako Rafael Nadal a Roger Federer získal 20 grandslamových titulů. O rekordní jednadvacátý mohl Novak Djokovič bojovat v lednu v Melbourne. Jestli však do Austrálie odletí, to nyní možná netuší ani on sám.

Pořadatelé prvního grandslamu sezony i představitelé státu Victoria nedávno oznámili, že vakcína bude na Australian Open podmínkou startu. Čtyřiatřicetiletý Djokovič má však k očkování zdrženlivý postoj.

Podle jeho otce Srdjana Djokoviče je nepravděpodobné, že by jeho syn na Australian Open startoval.  „Nenechá se vydírat, takže tam zřejmě hrát nebude. Já bych nehrál. A on je můj syn, tak si to přeberte sami,“ dodal šedesátiletý otec tenisové superstar.

Skončí jeho vítězná šňůra?

Sám Djokovič zatím účast na prestižním šampionátu v Melbourne nepotvrdil ani nevyvrátil. „Co se očkování týče, je to soukromá záležitost. A nikdo nemá právo se někomu vrtat v soukromí,“ zmínil jeho otec Srdjan v rozhovoru pro televizi Prva.

Australian Open odstartuje 17. ledna. Pokud by se Djokovič turnaje nakonec přece jen zúčastnil, mohl by obhájit vítěznou šňůru, která ho v Melbourne za poslední roky provází. Ovládl poslední tři ročníky. Celkem na Autralian Open získal devět titulů, což je historický rekord.

Tagy: