Není cesty zpět? Nový portrét královské rodiny poslal Harrymu s Meghan jasný vzkaz

O víkendu zveřejnila královská rodina nový oficiální portrét krále Karla III. Na fotografii je zachycen se svou manželkou Camillou, se starším synem Williamem a snachou Catherine. Snímek ukazuje budoucnost monarchie, ve které se s princem Harrym a jeho ženou zřejmě nepočítá, uvedl web Daily Mail.

Nový portrét zachycuje krále Karla III., jeho manželku Camillu a syna Williama se ženou Catherine v nezvykle uvolněné atmosféře. A to i přesto, že byl snímek pořízen v předvečer státního pohřbu královny Alžběty II. Všichni čtyři nejvyšší představitelé královské rodiny se usmívají. Karel III. pak má jednu ruku ležérně v kapse obleku a druhou lehce položenou na zádech manželky. Stejné gesto si dovolila i princezna z Walesu Catherine vůči svému manželovi.

Podle webu Daily Mail je fotografie protkaná symbolikou. Nový král pózuje se svým prvorozeným synem a dědicem trůnu, což ukazuje na současnost i budoucnost Velké Británie. Symbolické je také to, že za nimi je vidět portrét krále Jiřího III., který byl nejdéle vládnoucím mužským panovníkem v britské historii.

Nový královský řád

Nelze si pak nevšimnout, že na snímku chybí druhý syn Karla III., Harry, ačkoli fotografie vznikla v době, kdy byl i s manželkou Meghan stále ještě v Británii. Média proto spekulují, zda se nemůže jednat o další ze signálů, že princ už se ke své roli v královské rodině nikdy nevrátí.

Daily Mail uvedl, že na této fotografii je určitá definitivnost, která naznačuje, že pro vévody ze Sussexu již není cesty zpět. Ve Velké Británii začal existovat nový řád a ten se týká čtyř lidí, ne šesti.

Tagy:
Velká Británie portrét princ Harry Meghan Markle královská rodina Karel III. Camilla, královna-manželka Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu