Asteroid proletěl zemskou atmosférou. Jeho exploze oslnila část noční Evropy, ukazují záběry

V pondělí ráno pronikl do zemské atmosféry asteroid o velikosti jednoho metru a vybuchl nad průlivem La Manche. Na sociálních sítích se objevily fotografie a videa, na nichž je zachycena ohromující exploze.

Asteroid nazvaný Sar2667 vypadal před výbuchem jako velká padající hvězda. Následující ohromný jasný záblesk byl viditelný z většiny území jižní Anglie a Walesu a také z Paříže a Normandie, napsal The Mirror.

„K výbuchům této velikosti dochází na některých místech několikrát ročně,“ uvedl pro Wales Online americký fyzik a specialista na výbuchy vesmírných těles Mark Boslough z Národní laboratoře v Los Alamos. „Zřídka se o nich ví předem,“ doplnil.

ČTĚTE TAKÉ: UFO nad Amerikou? Generál letectva nevyloučil, že se nad USA pohybují vetřelci z vesmíru

Podle jeho slov se jedná o teprve sedmý případ v historii, kdy byl výbuch očekáván s předstihem. Vůbec poprvé se to prý stalo nad obydlenou oblastí.

Boslough v pondělí v jednu hodinu ráno vyzval lidi, aby vypnuli televize a raději se soustředili na to, co se děje mimo sportovní hřiště a mimo jejich domovy. Britové poté zachytili fascinující moment na mobil a sdíleli fotografie a videa na internetu.

Tagy: