Basketbalistky USK Praha chtějí patnáctý titul. Na Brno si dají pozor, slibují

Basketbalistky USK Praha slaví titul v domácí lize

Útok českých basketbalistek ZVVZ USK na 15. titul v řadě

Basketbalistky ZVVZ USK Praha letos zaútočí na patnáctý ligový titul v řadě. Do minulého roku přitom držely úctyhodnou šňůru zápasů 301 bez prohry, která trvala 11 let, ale tu ukončily ve vyhroceném finále soupeřky z týmu Žabiny Brno. Pražanky sérii nakonec ovládly 3:1 na zápasy a podle hráčky Terezy Vyoralové, která byla čtvrtečním hostem pořadu Nový den, nepanuje mezi soupeřkami z Brna nevraživost. Trenérka Natália Hejková ve studiu s ní doplnila, že její svěřenkyně jsou vítězné a speciálně motivovat je nemusí.

„Myslím, že to není úplně nevraživost, ale myslím si, že na ty zápasy se speciálně připravíme, aby se to neopakovalo. Letos to nedopustíme a uhrajeme na 3:0,“ připustila pro CNN Prima NEWS Vyoralová, že si basketbalistky USK na svého rivala dají tentokrát pozor. Reagovala na šokující prohru z finále z dubna proti brněnskému týmu, který ukončil neuvěřitelnou linii 301 výher v řadě.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela česká Basketbalistka století. Vicemistryně světa pomohla obnovit slavný klub

Vyzdvihla také úroveň domácí basketbalové ligy, která se zkvalitňuje. „Je to skvělé jak pro fanoušky, tak pro český basketbal. Nikdy jsem neviděla, alespoň za poslední roky, tolik lidí na finále,“ dodala Vyoralová.

Podle trenérky Hejkové není až tak těžké svěřenkyně motivovat, i když nad ostatními na palubce dominují. „Vybíráme si typy, které jsou takzvaně vítězné a které rády vyhrávají,“ vysvětlila pro CNN Prima NEWS Hejková. Dodala, že hráčkám nedělá problém se namotivovat na jednotlivé zápasy. „Je ale pravda, že na nějaké utkání jsou hlušší, slušně řečeno,“ rýpla si se smíchem trenérka.

V patnáctý titul si tým věří. „Určitě to klapne. Myslím, že to zase zvládneme a ten 15. titul tam bude,“ dodala Vyoralová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ptali se i na doping, směje se Fuksa po setkání s fanoušky. Čeká ho výměna sportů s Vémolou

Tagy:
Brno CNN Prima NEWS finále sport basketbal ZVVZ USK Praha basketbalista Natália Hejková Tereza Vyoralová sportovní disciplína