Nepříčetný řidič v Brně zablokoval druhé auto, bušil do něj a nadával jeho šoférovi

Agresivní řidič v Brně zablokoval druhé auto a křičel na jeho řidiče.

Agresivní řidič pronásledoval a napadal posádku jiného auta

Agresivita českých řidičů i dál roste. Před několika dny na frekventované silnici u Brna zatím neznámý řidič několikrát svým nepochopitelným chováním ohrozil ostatní projíždějící auta, a jednoho z šoférů se snažil dokonce napadnout. Vše natočila palubní kamera.

Incident pravděpodobně odstartoval manévr u brněnských Modřic. Řidič v bílém autě se blížil k pomalu jedoucí koloně, nechával za sebou několikametrovou mezeru. Šofér, který jel za ním v šedém voze, ale měl zřejmě pocit, že je mezera příliš velká, a situaci řešil podjetím zprava.

„Nemá vůbec smysl takto riskovat a řidič, který se toho dopustil, si bohužel vůbec neuvědomil, jaká rizika při tomto manévru hrozí,“ říká Pavel Čížek, krajský koordinátor BESIP Brno.

Řidič v bílém autě si ale manévr nechtěl nechat líbit a dupnul na plyn. Vzájemná honička pokračovala až do místa, kde se krajnice začíná zužovat natolik, že by jeden z šoférů skončil mimo silnici. Oba proto prudce zabrzdili.

Řidič v šedém voze se nakonec dostal na první místo a zničehonic zastavil uprostřed cesty. V afektu vyskočil z auta, několikrát zalomcoval s klikou a bouchal do druhého vozidla jako smyslů zbavený. Na šokovaného řidiče přitom křičel a rozhodně to nebylo desatero z bible. Šofér bílého vozu na nic nečekal a zřejmě ve strachu odjel.

Nejjednodušší a nejlepší je odjet

„Je dobré, že se řidič bílého auta nijak nenechal vyprovokovat nebo nezačal být agresivní. Snažil se odjet, což je asi to nejjednodušší a nejlepší, co mohl v tu chvíli udělat,“ podotýká Čížek.

Jenže ani tohle nebyl konec, incident pokračoval na křižovatce. Následoval další pokus o zablokování bílého auta. Vystresovaný řidič uhnul a odjížděl pryč a ani si nevšiml, že mu na semaforu skočila červená.

„Na lidi působí větší množství informací, které dřív neměli, a často se s nimi nedovedou vypořádat. A potom sednou do svého auta, které je jich územím, a najednou si mohou tu frustraci vybít. Dělají schválnosti a jsou agresivní. Takto se ale chovat nesmíme nikdy,“ zdůrazňuje psycholog Jiří Brančík. Podle něj je důležité při nástupu frustrace nebo hněvu okamžitě zastavit auto, zhluboka dýchat a relaxovat tak dlouho, dokud se nezklidníte.

Autentické video bylo předáno policii a je pravděpodobné, že se celým incidentem začne zabývat.

Tagy: