Neshody, žárlivost a alkohol. Co stálo za trojnásobnou vraždou v Hořovicích?

Vyšetřování trojnásobné vraždy v Hořovicích.

Kriminalisté vyšetřují trojnásobnou vraždu v Hořovicích

Za rodinnou tragédií ve středočeských Hořovicích stálo několik faktorů. Podle sousedů důležitou roli sehrály neshody mezi oběma partnery, jak místní popsali pro CNN Prima NEWS. Muž měl na ženu také žárlit a holdoval alkoholu. Konflikty nicméně skončily smrtí celé rodiny.

Policie nadále vyšetřuje trojnásobnou vraždu, která se stala v sobotu v Hořovicích. V jednom z bytů našli mrtvou ženu a dvě malé děti. O život je podle policistů připravil její partner, který později spáchal sebevraždu. Jeho tělo našli detektivové v ubytovně na Břeclavsku.

ČTĚTE TAKÉ: Británií otřásá případ tří ubodaných sourozenců. Policie zadržela ženu, tají, zda je to matka

Místní, se kterými mluvila redakce CNN Prima NEWS, prozradili, že pár měl mít mezi sebou neshody. Podle nich měla velkou roli při konfliktech sehrát žárlivost a také alkohol ze strany partnera. „Je to hrozné, že se tyhle věci dějí,“ kroutila hlavou jedna ze sousedek. „Byli normální, slušní. Nevypadali, že by mezi nimi byly problémy,“ nechápala tragédii další.

To ovšem není podle psychologa Karla Humhala žádný ukazatel. „Lidská psychika je složitá a motivace lidského chování komplikovaná,“ vysvětloval ve vysílání CNN Prima NEWS. Co muže k činu vedlo, zatím není jasné. „Člověka jako první napadne, že se jedná o akt nějaké pomsty. Dejme tomu, že dospěl k závěru, že třeba měl být tou ženou opuštěn, a tak si řekl: ‚Když to nebudu já, tak to nebude ani ona a bohužel to nebudou ani děti‘,“ uvedl Humhal s tím, že usmrcení dětí je v celé tragédii to nejhorší. „V těch nejhlubších rovinách psychiky je to takové zabíjení sebe sama,“ dodal psycholog.

PODÍVEJTE SE: Trojnásobná vražda v Hořovicích: Muž dvě malé děti a ženu uškrtil, v bytě žil s nimi

Tagy: